Pakkend en professioneel geplot misdaadverhaal.

Guy Doms 15 mei 2025 Hebban Team
De lezers kennen Melissa Skaye grotendeels van haar zevendelige “VT-thrillerserie”, met speurneuzen Sanne Philips en Luca Borra als de hoofdrolspelers. Dit keer eist de Hoornse de aandacht op met “Het kind in mij”, een standalone. Het schrijven ervan heeft haar werkelijk bloed, zweet en tranen gekost. Ondanks alles wint de aanhouder.

Frankrijk, 1999. Lexi Brown is amper twee jaar als ze spoorloos verdwijnt op een familiecamping. Axelle Dubois is meteen een hoofdverdachte, zij werkt op het kampeerterrein van Champs Romain. Ook Axelle lost echter in het niets op. Een jaar later mag Katherine de Vries uit Westwoud nieuwe buren verwelkomen. Tot haar verbazing stelt ze vast dat het dochtertje van het stel best wel eens het meisje Lexi Brown zou kunnen zijn.

In 2019 woont Skye Koning samen met haar moeder in het Noord-Hollandse Berkhout. Vader is al sinds achttien jaar opgenomen in een verpleeghuis in Hoorn, nadat hij het slachtoffer werd van een brutale woningoverval. Hij heeft geen besef van zijn toestand en omgeving. Tijdens een van haar bezoeken, fluistert haar vader Skye enkele raadselachtige woorden toe. Vastberaden als ze is, wil ze begrijpen wat hij wil duidelijk maken. Ze moet vaststellen dat sommige geheimen beter kunnen verborgen blijven.

‘Kokhalzend en met wijd open mond stuurde ze zuurstof door haar longen, terwijl ze probeerde te verwerken dat ze met haar onderlichaam in de aarde lag.’

De spannende en mysterieuze proloog vormt de aanzet tot een veelbelovende thriller. Het boek is onderverdeeld in een aantal duidelijk van elkaar gescheiden blokken. Deze bevatten elk een afzonderlijke verhaallijn met een eigen verloop. Knap hoe Melissa Skaye dit alles, via een oerdegelijke constructie, toch met elkaar kan verweven. Na lang zwoegen heeft ze - met succes - alle invalshoeken, personages en gebeurtenissen snoeihard op haar lezers afgevuurd. Drie dames dragen het geheel; zowel Axelle Dubois, Skye Koning als Katherine de Vries komt echt tot leven. Uiteraard zijn deze opmerkelijke figuren keurig uitgediept en ingekleurd; het zijn drie totaal verschillende persoonlijkheden, met eigen karaktertrekken.

Je beleeft “Het kind in mij” op een intense wijze. De dreiging en het drama zijn nooit ver uit de buurt. Hier is in ieder geval de pittige auteur van de VT-reeks aan het werk. Tenslotte raakt de puzzel helemaal klaar, zodat je de onderlinge raakvlakken tussen de grote plotlijnen begrijpt. De schrijver hanteert, zoals gebruikelijk, een boeiende en aantrekkelijke stijl. Ze let erop dat de spanningsboog nooit wegvalt en dat het steeds geloofwaardig blijft. Als lezer voel je de pressie en je wordt blootgesteld aan een emotionele lading. Kort samengevat: Skaye dompelt je onder in een pakkend en professioneel geplot misdaadverhaal.

Meer recensies van Guy Doms