Van vriendschap naar liefde

Herman Scheeper Herman Scheeper
12 mrt 2021

Al vroeg een leeswolf kwam ik altijd voer te kort. Dankzij mijn moeder en oudere zus begon ik aanvankelijk uit nood met het lezen van hun favorieten en zo ontstond de waardering voor wat men nu noemt "feelgood" literatuur. Via een tip uit het blog van NannaBBB begon ik aan het werk van Marina Folkers en de eerste kennismaking is met: "Faye en Sean". Hoe de prille, serieuze en verlegen Faye toch stoutmoedig de vriendschap wint van de stugge Sean, die thuis ernstige problemen heeft met zijn - spoilers verwijderd door de Hebbanredactie - Bij dit boek ontkwam ik niet aan de herinnering van het boek "Nelleke's opvoeding," geschreven door Fenna Feenstra. Ook Marina weet te ontroeren als beide zich bewust worden van de verandering in hun gevoelens en de schroom wie daar het eerst voor uitkomt. Toch is het tempo waarin zich het verhaal voltrekt, zodanig dat het een sterretje minder werd. Nieuwsgierig ga ik verder met haar werk, want stijl, karakters en sfeer houden de belofte in zich van een aantrekkelijke aanwinst op het terrein van de feelgood literatuur.

Meer recensies van Herman Scheeper