Wanneer de wereld zwijgt
Wat als iedereen om je heen in een dier verandert, behalve jij?
In Albatros volgen we de dertienjarige Abel, die ontdekt dat de wereld plotseling stil is gevallen. Zijn ouders zijn in dieren veranderd en ook verderop lijkt niemand meer mens te zijn, tot hij Kat ontmoet, die net als hij niet is veranderd. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden in een verlaten wereld.
Goldewijk verweeft op meesterlijke wijze fantasie met filosofische vragen over menselijkheid, verbondenheid en onze plaats in de natuur. Wat begint als een magisch avontuur, krijgt gaandeweg een bijna post-apocalyptische lading.
Een prachtig, gelaagd jeugdboek dat je aan het denken zet en nog lang bijblijft.