Sfeervol mysterie tussen oude boeken

Hubertine 03 februari 2026
Het geheim van de boekbinder van A.D. Bell is een roman waarin sfeer een grote rol speelt. De twintigste eeuw, ouderwetse principes en oude, stoffige boekwinkels vormen het decor van een verhaal dat je rustig naar binnen trekt en stap voor stap meeneemt in een mysterie. Dit is geen boek om te haasten, het vraagt om geduldig lezen.

We volgen de jonge, getalenteerde boekbindster Lilian Delaney, die gevangen zit tussen twee mannen, haar vader en haar leermeester John Caxton. Beiden menen het goed met haar, maar juist die goede bedoelingen knellen. Ze beschermen haar, sturen haar en begrenzen haar, waardoor haar eigen ontwikkeling voortdurend onder druk staat.

Wanneer Lilian een brief vindt, verscholen in een zwaar beschadigd boek, wordt haar vertrouwde wereld op zijn kop gezet. Ze raakt steeds dieper betrokken bij een mysterie waarbij geweld niet wordt geschuwd. Vastbesloten om de ontstane chaos recht te zetten en het geheim van de verborgen pagina’s te ontrafelen, reist ze door half Engeland en komt ze op allerlei nieuwe plekken terecht.

Bell schrijft toegankelijk en met veel liefde voor boeken en het ambacht van het boekbinden. Halverwege kabbelt het verhaal soms wat, maar de sfeer en het mysterie zorgen ervoor dat je toch wilt blijven doorlezen. Een fijne roman voor lezers die houden van rustige, sfeervolle verhalen waarin boeken zelf een belangrijke rol spelen.

Meer recensies van Hubertine

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.