Ruby Crusoe, de dochter van…
Van wie?
Wie kan zoiets verzinnen? Alleen iemand die zelf als een soort Crusoe op een eiland heeft geleefd: Kevin Hassing.
Hij is er opnieuw in geslaagd een fantastisch avonturenboek te schrijven, het begin van een veelbelovende nieuwe kinderboekenserie.
Het verhaal draait om Ruby, die samen met haar vader en twee oudere broers leeft. Een beschermd en ogenschijnlijk fijn leventje. Maar is het wel zo fijn? Ze wordt zo zorgvuldig bewaakt dat ze zich eerder beknot dan veilig voelt. Haar broers hebben niets met avontuur, maar Ruby droomt ervan om op een onbewoond eiland te leven, net als haar vader ooit deed. Dus besluit ze zelf op avontuur te gaan. En hoe!
Ruby vindt het spannend, maar ze heeft lef en geeft niet op. Echt een stoer wijffie. De rest van het avontuur moet je echt zelf lezen.
Hassing schrijft dit kinderboek op zijn geheel eigen wijze, met flair en humor. Op een natuurlijke manier speelt hij met de Nederlandse taal, licht hij spreekwoorden en gezegden toe en verzint hij nieuwe woorden. Dat maakt het niet alleen een spannend avonturenboek, maar ook een feest om voor te lezen én om zelf te lezen.
In dit boek zitten bovendien volop thema’s om samen met kinderen over door te praten: zelfontwikkeling, familie, eigen identiteit en het opzoeken van grenzen. Genoeg stof voor mooie gesprekken.
En krijg je kinderen hiermee niet aan het lezen? Dan is er altijd nog het luisterboek, ingesproken door Kevin Hassing zelf.
Ik kijk nu al uit naar het vervolg. Laat dat avontuur maar snel verdergaan!