Mr Malcolms Lijst - een heerlijke wegleesroman
Suzanne Allain is geboren in Tallahassee, Florida. Ze heeft in New York en Beijing gewerkt als scenarioschrijfster. Voor haar romandebuut “Mr. Malcolms lijst” vond ze de inspiratie in “Pride & Prejudice” van Jane Austen. Met de eisen die Mr. Darcy aan zijn toekomstige echtgenote stelde, vond Suzanne Allain de verhaallijn van “Mr. Malcolms lijst”.
Alles in “Mr Malcolms lijst” draait om het Londense seizoen in de negentiende eeuw. Meisjes uit de betere kringen worden opgeleid om hun debuut te maken. Zij hopen op uitnodigingen voor de vele balavonden die worden georganiseerd in de hogere sociale kringen om zo in het oog te springen van de vrijgezelle heren en een goede partij aan de haak te slaan.
De zeer welgestelde Mr. Jeremy Malcolm is op zoek naar een vrouw, echter hij heeft zo zijn voorkeuren voor een echtgenote en is afkerig van dames die slechts uit zijn op zijn fortuin.
Julia Thistlewaite, het nichtje van Malcolms vriend Lord Cassidy, probeert de knappe Jeremy aan de haak te slaan, maar loopt een blauwtje. Zij voldoet totaal niet aan Malcolms eisen aan een vrouw.
" 'Je nichtje is knap genoeg', beaamde Malcolm, ' maar zij is niet het meisje dat ik zoek.'
'Waarom niet?' vroeg Cassie.
'Ik weet het niet,' zei Malcolm schouderophalend. 'Ze wappert te veel met haar wimpers.'
'Wat? Ze wappert te veel met haar wimpers? Is dat de reden waarom je haar niet meer hebt bezocht?'
'Het leidde ontzettend af. Ik dacht een paar keer dat ze in slaap aan het sukkelen was. Ik dacht zelfs een keer dat ze op het punt stond in katzwijm te vallen, dus greep ik haar arm vast. Nou, toen gingen haar ogen snel genoeg weer open. Volgens mij dacht ze dat haar trillende wimpers me ertoe hadden aangezet haar een huwelijksaanzoek te doen.' "
Woedend omdat zij aan de kant is gezet door Malcolm, zint Julia op wraak. Zij nodigt daarvoor een oude schoolvriendin uit, Selina, de dochter van een bescheiden dominee en onbekend in het sociale leven van Londen. Selina is verrukt dat ze door Julia is uitgenodigd om naar Londen te komen, totdat zij ontdekt dat zij door Julia wordt gebruikt om wraak te nemen, maar dan is het al te laat om terug te keren naar huis.
“Mr. Malcolms lijst” is een vermakelijke roman die in het rijtje past van Bridgerton en Pride & Prejudice. Niet echt origineel wat plot betreft, of met personages met veel diepgang, maar wel heel levendig en prettig geschreven door Suzanne Allain. Het is een heerlijke, ontspannende roman om tussendoor te lezen, maar een die zeker de moeite van het lezen waard is.