Advertentie

Charles den Tex studeerde fotografie en film in Londen, werkte in Parijs en vestigde zich als reclametekstschrijver en later als communicatie- en managementadviseur in Nederland.
Inmiddels heeft hij al dertien thrillers geschreven, waarvan er zes werden genomineerd voor de Gouden Strop. In 2002 won hij de prijs met “Schijn van kans”, in 2006 met “De macht van meneer Miller” en in 2008 met “Cel”.

“Verloren vrouw” gaat vliegend van start en dat tempo wordt gedurende het gehele verhaal aangehouden. Dit is geen thriller voor beginners of al te tere zieltjes. Het verhaal is realistisch en schuwt het geweld niet, maar hoe kan dat ook anders met de duistere organisatie Compile, die over de gehele wereld acties uitvoert die het daglicht niet kunnen verdragen.

“Verloren vrouw” wordt vanuit de verschillende personages verteld en bestaat uit korte hoofdstukken, scènes, die de vaart goed in het verhaal houden.
De gladde vastgoedoplichter Luc Beaumann vindt een jonge vrouw op straat, bewusteloos en aan haar lot overgelaten. In een opwelling neemt hij haar mee naar zijn huis en dan beginnen de problemen. Djenna Brank is namelijk haar geheugen kwijt en het is een raadsel waardoor zij in deze situatie terecht is gekomen. Samen met Luc gaat zij op zoek naar wie zij eigenlijk is en wat er is gebeurd.
Daarnaast zien we de kant van het verhaal van Sem en Raf, twee jongens die met criminele zaken hun kostje verdienen. Zij hebben een klus aangenomen waardoor zij in de problemen komen en moeten onderduiken.
Daar blijft het niet bij, want de mensen van Compile zijn op zoek naar de vrouw met de naam Djenna Brank, maar waarom?

Spanning, vaart, geweld en een vleugje science fiction staan garant voor deze thriller. Alle verhaallijnen komen langzaam maar zeker bij elkaar. Charles den Tex weet de personages levensecht neer te zetten en neemt de lezer moeiteloos mee naar de Haagse onderwereld, de geavanceerde technieken waar Compile zich mee bezighoudt en de wanhopige zoektocht van Djenna Brank naar zichzelf.

Reacties op: Niet voor tere zieltjes

232
Verloren vrouw - Charles den Tex
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners