Prachtig en hoopvol boek over liefde en het lot

JaneInWonderland JaneInWonderland
30 mrt 2020

The sun is also a star is een aanrader voor iedereen. Niet enkel verwarmt hij het hart van elke lezer door zijn prachtige verhaallijn over ware liefde, ook doet hij ons nadenken over andere belangrijke dingen.

Nicola Yoon toont ons hoe elk moment van ons leven ons eigen leven of het leven van een ander kan veranderen, op een goede manier of op een slechte manier. En dat vind ik zelf erg belangrijk om te beseffen. Een klein gebaar van vriendelijkheid kan heel veel veranderen voor het ander. We kunnen met kleine dingen zoveel voor anderen betekenen. Dat is een van de mooie dingen die het boek ons toont.

Ook laat het boek ons zien wat belangrijk is; taal of wetenschappen? Hoop, filosoferen over het leven, het hart volgen en verbeelding of met beide voeten op de grond staan, zien wat er voor ons gebeurd en enkel harde feiten geloven. Waar komt het op neer? Ze zijn beiden belangrijk. Niet enkel hebben we nood aan wetenschap, maar ook aan taal en ons hart.

Daarbij verwijst Nicola Yoon naar een van mijn favoriete bands Nirvana en legt precies uit waarom hij een van mijn favorieten is. Kurt Cobain heeft een stem die klinkt alsof hij elk moment kan breken, maar het toch niet doet. Hij breekt niet. Dat ze Nirvana erin heeft verwerkt is voor mij enkel een pluspunt :)

Al bij al dus een prachtig boek dat je doet nadenken over vele onderwerpen, je hart verwarmt door de chemie tussen Natasha en Daniel en je doet geloven in ware liefde. Zeker lezen!

Meer recensies van JaneInWonderland