Advertentie

"Vele hemels boven de zevende" van Griet Op de Beeck is een verhaal dat je hart grijpt en het niet meer loslaat. Het verhaal geeft het leven weer van verschillende personages, namelijk Eva, Elsie, Lou, Casper en Jos. Mensen in een verschillend stadium van het leven die toch verbonden met elkaar zijn.

Wat zo speciaal is aan dit boek, is dat Griet Op de Beeck het leven weergeeft. Het is niet een spannend boek vol actie, even min een van die romantische cliché boeken. Nee, dit boek geeft het leven weer zoals het ook echt gebeurt. En dat zonder dat het saai is, of je iets hebt van waarom ben ik dit aan het lezen.

Het is vooral de schrijfstijl die het zo goed maakt. De schrijfster haar geweldige vermogen om de woorden je te laten raken. Ze heeft het vermogen om de juiste woorden op exact het juiste moment en de juiste plaats te zetten.

Op het einde gaat de schrijfster wel erg snel. Dat is een minpuntje.

De quote die ik enorm goed bij het boek vond passen, is: "Het is altijd wel ergens nacht." Zo heeft elk personage het op een gegeven moment moeilijk. En zo is het in het leven ook. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Het is soms zwart en donker. En daar moeten we ons doorslaan.

Ik kan niet anders dan zeggen dat dit een boek is dat iedereen moet lezen, een pareltje dat iedereen raakt.

Reacties op: Prachtig en aangrijpend

2006
Vele hemels boven de zevende - Griet Op de Beeck
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners