Heel indrukwekkend verhaal!

Laurenbetweenthelines 21 augustus 2023
In één woord: wauw. In “Ik ben blij dat mijn moeder dood is” beschrijft Jennette McCurdy, die je waarschijnlijk beter zal kennen als Sam uit de Nickelodeonserie iCarly, haar hele jeugd en start van haar acteercarrière. Een carrière die haar moeder meer wou dan zijzelf.

Jennette is heel erg open en dat komt bij de lezer binnen. Ik kon niet stoppen met lezen omdat haar verhaal gewoon zo vlot leest. Alleen jammer dat het geen mooier verhaal is. “Ik ben blij dat mijn moeder dood is” is een eerlijk, aangrijpend en beklijvend boek dat een tijdje blijft nazinderen.

The New York Times schrijft dat dit boek ‘zowel aangrijpend als pijnlijk grappig’ is, maar eerlijk? Ik vind hier niks grappig aan. Pijnlijk, aangrijpend, dat zeker maar grappig allerminst. Dat het een #1 bestseller is is dan weer wel meer dan terecht.

De titel mag je dan misschien niet zo letterlijk nemen, ik denk wel dat er naast verdriet ook veel verlangen was naar vrijheid, een verlangen dat samen met de dood van haar moeder kwam.

Meer recensies van Laurenbetweenthelines