Donker maar belangrijk debuut

Laurenbetweenthelines Laurenbetweenthelines
4 mrt 2021

• Deze review bevat spoilers *

Toen ik in dit boek begon had ik ergens de hoop dat er een soort van liefde tussen beide personages zou zijn, dat het ergens toch te verantwoorden viel dat docent Strane verliefd werd op zijn studente Vanessa. Helaas, Strane is een pedofiel en manipulator en dat wordt hoofdstuk per hoofdstuk pijnlijk duidelijk. Ik was 150 pagina’s ver en het boek riep voornamelijk walging in mij op. Na de moeilijke passages over misbruik komt het verhaal meer op gang en leest het vlotter.

Je merkt dat Vanessa af en toe aanvoelt dat het verkeerd is en meestal tegenover iedereen en voorzal zichzelf wil verantwoorden dat dit liefde is en geen misbruik. Het lijkt alsof ze zichzelf wil pijnigen en laten boeten maar ik begreep vaak niet vanwaar dit kwam. Wat ik in dit verhaal een beetje mis is meer/een betere uitwerking over het verleden van beide hoofdpersonages, ook alle andere personages blijven te vaag op de achtergrond. Wel denk ik dat dit boek goed weergeeft hoe het voelt om telkens tussen het ene uiterste en het andere te schipperen.

Het boek is goed geschreven en kan helpen om seksueel misbruik en ongelijke liefdesrelaties bespreekbaar te maken maar ik vond het moeilijk om lezen en ben best wat gewoon. Een donker maar belangrijk en mooi geschreven debuut, dat niet voor iedereen is weggelegd.

Meer recensies van Laurenbetweenthelines