Pageturner met een diepere betekenis
Een politieke thriller is niet direct het boek dat ik er zelf zou uitpikken, ik heb wel wat kennis van Amerikaanse politiek maar ik ben helemaal geen expert op dat gebied. Gelukkig blijkt dat allesbehalve nodig. Of nu interesse hebt in het Amerikaanse politieke landschap of niet, deze thriller zal je van meet af aan kunnen bekoren.
‘Staat van terreur’ zet lezers aan het denken en daarnaast zet het boek ze ook nog eens op het puntje van hun stoel, en dat meer dan 400 bladzijden lang. Het hele verhaal is een spannende race tegen de klok. Een echte pageturner met een diepere betekenis. Dit verhaal draait niet enkel om terrorisme, ook vriendschap en liefde staan centraal.
Laat je niet afschrikken door de omvang van deze thriller, het verhaal leest als een trein dankzij de vlotte schrijfstijl van deze twee dames. Louise Penny kunnen jullie kennen van haar succesvolle Armand Gamache reeks, deze naam doet ongetwijfeld nog een belletje rinkelen wanneer je ‘Staat van terreur’ begint te lezen. Hillary Clinton behoeft weinig tot geen introductie meer. Of je nu fan bent van deze sterke dame of niet, schrijven kan ze en dat werd bij deze nogmaals bewezen.
Beide auteurs zetten de politieke personages neer zoals we hen in het echte leven ‘kennen’, of zeg maar herkennen. Wat je dan onmiddellijk laat nadenken over in hoeverre dit verhaal een stukje (auto-) biografisch is. Hillary en Louise doen in hun dankwoord uit de doeken dat een aantal personages uit het boek gebaseerd zijn op persoonlijke relaties, een mooi eerbetoon. Hou echter in gedachten dat dit boek gelukkig fictie is.