Hedendaags, fris en modern, een mooi debuut.
‘Trio’ zweeft voor mij ergens tussen de drie en vier sterren, maar neigt op het einde gelukkig meer naar de vier dan de drie. Ik had moeite om in het verhaal te komen maar eens ik de drie hoofdpersonages beter leerde kennen las het boek vlot weg. Thora, August en Hugo zijn drie jonge mensen uit drie nogal uiteenlopende werelden. Drie verschillende karakters, het ene al wat moeilijker dan het andere.
‘Trio’ gaat over keuzes maken, over liefde en vriendschap. Het verhaal is hedendaags, fris, modern, vlot te volgen en daarom een ideaal vakantieboek. Dit verhaal deed mij heel erg aan de zomer denken op de één of andere manier. Een klein beetje reizen in gedachten en de drie een beetje volgen doorheen Europa en zelfs Amerika. Ik denk dat fans van Sally Rooney makkelijk aansluiting zullen vinden bij dit boek.
mini-spoiler; we eindigen dit verhaal met een open einde, in dit geval kan mij dat bekoren. Ik vind het leuk dat de lezer het verhaal zelf verder kan invullen, dat de fantasie een beetje blijft doorrazen na het lezen. De toekomst doet er iets minder toe, het gaat om het verleden, hun jeugd.
“Ik vroeg me af hoe je je zo close met iemand kon voelen en tegelijkertijd zo ver van diegene verwijderd.”