Deel 4 van een mooie serie over verlies en veerkracht
Op het afgelegen eiland St. Kilda volgen we vier jonge vrouwen vóór, tijdens en na de gedwongen evacuatie. Een hechte gemeenschap, gevormd door wind, zee en traditie, komt onder druk te staan wanneer het eilandleven onhoudbaar wordt. Wat betekent het om alles achter te laten wat ooit thuis was?
In de vorige drie boeken volgden we Mhairi, Steffie en Flora. Dit boek begint bij de gevoelige, stille Jayne , en juist via haar perspectief voel je hoe rauw en allesomvattend afscheid kan zijn. Zij laat zien wat het betekent om je thuis achter te laten: de natuur in al haar pracht en meedogenloze kracht, de doden die achterblijven, en het verdriet van mensen die hun hele leven slechts meters van elkaar verwijderd waren en nu onherroepelijk van elkaar worden gescheiden.
Na het vertrek wisselen de verhalen van de vier vrouwen elkaar af. Ieder zoekt op haar eigen manier houvast in een onbekende wereld, ver weg van de kliffen, de vogels en het leven dat ze kenden.
Een ingetogen, maar prachtige afsluiter van deze vierdelige serie.
Een ingetogen, maar prachtige afsluiter van deze vierdelige serie.