Advertentie

Londen 1850. Iris en Rose zijn tweelingzussen. De ene zus mooi als een plaatje, de andere heeft haar schoonheid verloren toen ze de pokken kreeg.
Samen werken ze als onderbetaalde naaisters in de poppenwinkel van mevrouw Salter.
Silas is een taxidermist met een voorkeur voor en een verzameling van de meest morbide voorwerpen.
Als kunstschilder Louis toevallig kennismaakt met Iris ziet hij in haar het geschikte model voor zijn nieuwe schilderij. Iris die niets liever wil dan zelf te leren schilderen, stemt toe op voorwaarde dat Louis haar in de kunst van borstels en verf zal onderwijzen. Stilaan sluipt ook de romantiek binnen bij de twee zielsverwanten en er ontstaat een onverbreekbare band.
Ook Silas heeft zijn oog op Iris laten vallen, maar voor een totaal andere reden en zijn belangstelling voor haar groeit uit tot een obesessie. Hij wil er alles aan doen om haar tot de zijne te maken en in zijn ziekelijke, eenzame fantasie is hij er van overtuigd dat Iris hem boven Louis zal verkiezen.

Dit boek is een roman.
Liefde, kunst en vriendschap vormen een solide ondergrond voor een sterk verhaal.

Dit boek is een thriller.
Misdaad, geweld, obsessie en grauwe armoede in de donkere setting van het Londen van de 19de eeuw.

Sterk uitgewerkte locaties, de indringende geur van verf, rotting en armoede dringen als het ware je neus binnen tijdens het lezen. Het decor dat levensecht beschreven is, het meeslepende verhaal en de spanning houden je aan je stoel gekluisterd tot aan het allerlaatste woord.
De poppenfabriek is de debuutroman van Elizabeth MacNeal die grootse verwachtingen schept voor wat nog komen gaat.

Reacties op: Samenvloeiing tussen roman en spanning

126
De poppenfabriek - Elizabeth Macneal
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners