In de schaduw van de stuwdam
Wie Bryndza kent, kent Erica Foster van zijn bestseller serie rond haar personage. Een nieuwe leading lady introduceren in geen eenvoudige taak nadat de vorige een mega succes kende. Bryndza heeft deze stap gewaagd en is er zeker in geslaagd met Kate Marshall een waardige opvolgster te creëren.
Als voormalig rechercheur heeft zij alle kwaliteiten die een speurder nodig heeft om zich succesvol te verdiepen in een misdaad en die ook te kunnen oplossen. Ze werkt samen met haar assistent Tristan Harper die als side kick een steeds belangrijkere plaats in het verhaal inneemt.
Na Zonder gezicht is Schaduwland het tweede deel met dit nieuwe duo in de hoofdrol. Voor wie houdt van spanning vanaf de eerste bladzijde en lekker korte hoofdstukken die stuk voor stuk eindigen met een dijk van een cliffhanger, is dit boek een absolute must read.
Het verhaal speelt zich af in de mistige, schaduwrijke omgeving van een stuwmeer dat ooit werd aangelegd door bestaande dorpen te laten overstromen. De vlotte meeslepende stijl waarin het boek geschreven is, bouwt de spanning op vanaf de eerste bladzijde en stopt pas bij de laatste, waar de auteur zijn publiek achterlaat met de belofte van meer Kate en Tristan, waar we hopelijk niet al te lang moeten op wachten.
Er is één zekerheid bij dit boek. Als iemand aan je vraagt: 'Wil je de sterren aanraken?', dan ben je niet op een romantische date....