Boeiend en spannend
'Fictie onthult waarheden die de werkelijkheid verbergt', met dit citaat van Jessamyn West begint het boek 'De geheime oorsprong'.
In 'De geheime oorsprong' lees je het verhaal van Nicolas en Gina, die na de moord op Gina's vader op zoek gaan naar de geheimen die hij mogelijk had ontdekt over het oorsprongsverhaal.
In het eerste deel van het boek wordt de lezer overspoeld met feiten. Heel interessant, maar ook overweldigend en best taai om doorheen te komen, zeker voor degene die weinig achtergrondkennis heeft over het onderwerp.
Hierna loopt het verhaal vloeiender en ga je op reis met Nicolas en Gina. Een vlot geschreven verhaal, met weer de nodige feitelijkheden, maar ook gewoon 'lekker lezen' en een spannend verhaal.
De wisseling van perspectief en de vrij korte hoofdstukken zorgen ervoor, zeker in het deel waarin Nicolas en Gina op reis zijn, dat de vaart in het verhaal blijft en de lezer geprikkeld wordt verder te lezen.
De geheime oorsprong is een boek waar je de tijd voor moet nemen. Wie daar de moeite voor neemt, treft in dit boek een boeiend en spannend verhaal over onze oorsprong.
En het citaat van Jessamyn West? Het is aan de lezer om hierover een mening te vormen.