Fijne cosy crime

Lucette Lucette
13 mrt 2022

In het derde deel van Vera op de Veluwe gaan we met Vera op reis. Ze gaat samen met haar dochter Robin naar Wenen, om daar haar vriend Rob te bezoeken. Zoals we inmiddels gewend zijn van Vera, komt ook deze keer een heftige gebeurtenis op haar pad. Deze keer krijgt Vera het wel heel pittig voor haar kiezen. Samen met Robin gaat ze dapper en vastberaden op onderzoek uit.

Behalve het mysterie waar Vera zich op stort, lees je allerlei weetjes over Wenen. De gebouwen en dan vooral de Karlskirche worden mooi en interessant beschreven. Hierdoor waan je je helemaal in Wenen en als Vera en Robin een restaurant induiken, proef je bijna de heerlijke Kaiserschmarrn.

Mede door de levendige beschrijvingen van Wenen en later ook nog kort van de Veluwe, is ook dit derde deel van Vera op de Veluwe weer een fijne cosy crime geworden om lekker in weg te duiken en de rest van de wereld even te vergeten.

Het enige nadeel van dit derde deel is dat het het laatste deel van de serie is en ik Vera toch wel een beetje zal gaan missen. Gelukkig is auteur Nan Adams inmiddels bezig met een spannend nieuw project, waar we binnen niet al te lange tijd vast meer van gaan horen. Ik ben in elk geval van de partij!

Meer recensies van Lucette