Geen moment verveeld

Lucette Lucette
3 mrt 2022

In Bellagio, deel 1 van De Alfa-vrouwen trilogie, maak je kennis met Geraldine, haar moeder en haar overgrootmoeder Beatrice. Meteen aan het begin van het verhaal val je in een belangrijk telefoontje: de oldtimer die al decennia lang in de familie zit, maar langdurig zoek was, is terecht. Dit maakt het één en ander los bij de dames en al snel begint Beatrice te vertellen over het verleden.

Waar het verhaal eerst als een mooie, vrij gemoedelijke feelgood lijkt te starten, neemt het je al snel mee naar een historische setting in verschillende steden en landen. In de loop van het verhaal ontvouwt zich een mysterieus en spannend verhaal.

De schrijfstijl is heel toegankelijk. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je toch nog even verder wilt lezen. In vrij korte tijd gebeurt er vrij veel in het boek. Ook zijn er behoorlijk wat personages die voorbij komen. Toch blijft het verhaal goed te volgen en wil je het liefst steeds maar doorlezen. Ik heb me geen moment verveeld met dit boek.

De historische setting die grootste deel van het verhaal beslaat, is mooi neergezet. Er wordt een duidelijk beeld geschetst van WOII en de nasleep hiervan. Er gebeuren best veel schokkende en verdrietige dingen. Toch wordt dit niet te zwaar en staat er tegenover het verdriet vaak ook wel weer iets moois, een nieuw begin.

Bellagio is het veelbelovende eerste deel van een trilogie, ik kijk nu al uit naar deel twee!

Meer recensies van Lucette