Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Emotioneel, hartverwarmend slot.

Maria 22 mei 2024
“Zie me” van Rian Sevenhuijsen is het vierde en laatste deel in de Rebelle-serie.
Alle vier de delen haalden de longlist van de Valentijnsprijs 2024.

Net als de vorige drie delen heeft deze roman weer een prachtige cover. De serie gaat over het lifestylemagazine “Rebelle” en deze covers zouden zomaar de covers kunnen sieren van het magazine.
Ieder deel heeft zijn eigen hoofdpersonage, het speelt wel allemaal in dezelfde tijd nl. tijdens de reorganisatie van het magazine. In deel drie maakten we aan het eind al kennis met Eva Luna, de bekendste influencer van Rotterdam. Zij speelt de hoofdrol in dit vierde deel. Ze heeft na de kunstacademie een eigen fashionstijl ontwikkeld, die gekenmerkt wordt door een mix van modern en vintage. Het werd een succes en al snel is ze opgepikt door een paar grote bladen. Na de reorganisatie bij Rebelle is ze de nieuwe werkgever geworden van Jolijn. Hun team bestaat verder nog uit Sofie en fotografe Micky. Ze gaan alleen samenwerkingsverbanden aan met bedrijven die doen wat Eva Luna nastreeft: De wereld een beetje mooier maken.
Haar succes heeft ook een keerzijde; ze wordt overal herkend, vriendschappen verwateren en ook het contact met haar zusje Saar is verbroken door een misverstand. Het enige rustpuntje is het koffie-uurtje voor openingstijd bij café Ally’s. In een appartement aan de overkant ziet ze elke dag op hetzelfde moment een man (Jeroen) zijn koffie drinken terwijl hij een boek leest. Eva voelt een verbinding met hem en probeert via het uitwisselen van boodschappen in een boek contact met hem te maken. Ze komt op dit idee omdat vriendin Emma haar over de berichtjes uit de dagboeken van haar oma verteld heeft. Hiermee verwijst ze naar deel 3 uit deze serie “Mis me”.

Het verhaal wordt weer verteld vanuit twee perspectieven nl. die van Eva Luna en Jeroen. Doordat je meegenomen wordt in hun gedachtegang en de gesprekken die ze voeren leer je ze beiden goed kennen en komen ze mooi tot hun recht. Het geheel is erg realistisch, de emoties, situaties en gevoelens van de personages zijn herkenbaar en zorgen ervoor dat je betrokken blijft bij hun belevenissen. De serieuzere thema’s, die Rian ook in dit deel niet schuwt, geven het verhaal weer meer diepgang; dingen los durven laten, de juiste keuzes maken en daaraan vast houden, onzekerheid over je gevoelens en verbroken familiebanden. Maar bovenal de vriendschap tussen vriendinnen. Natuurlijk komen de vriendinnen Jolijn, Lot en Emma, de personages uit de eerdere delen terug. Heel leuk, herkenbaar en vertrouwd.

“Wij zijn er voor al uw liefdesperikelen: Advies en uitvoering, met een snufje Magie. Waarom? Gewoon omdat één van ons het vraagt!”

Met dit emotionele en hartverwarmende verhaal sluit Rian Sevenhuijsen deze serie af. Jammer, want ik heb de interessante liefdevolle karakters inmiddels in mijn hart gesloten. Toch zet ze in haar nawoord de deur op een kiertje, ze heeft voldoende mogelijkheden voor misschien nog wel een vervolg. Ik wacht met spanning af.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Maria

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumoulin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.