Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

De Engelse schrijfster Phillipa Ashley is schrijfster van feelgoodromanseries die zich afspelen in Cornwall, Engeland. A perfect cornish escape (2020) is het derde deel van de Portmellow harbour serie.

Net als in het vorige deel worden er twee verhalen over twee vrouwen verteld die elkaar de hele tijd afwisselen. Het eerste verhaal is van Tiff, journaliste in Londen die naar haar nicht Marina in Portmellow vlucht nadat haar zogenaamde vriend haar heeft gebruikt voor een politiek spelletje en ze een artikel heeft geschreven met onjuiste feiten. Geen vriend meer, geen baan meer en geen huis, maar wel een veilige haven in Cornwall. Tiff geeft zich langzaam over aan het rustige leven in Portmellow, tot ze de stoere Dirk ontmoet. Dirk een collega van Marina bij de kustwacht heeft zo zijn eigen verleden en valt als een baksteen voor Tiff.

Marina is al zeven jaar in rouw. Haar man Nate is verdwenen tijdens een kajak tocht, vermoedelijk verdronken maar zijn lichaam is nooit gevonden. Ter nagedachtenis aan hem heeft Marine de uitkijkpost van de kustwacht weer nieuw leven in geblazen. Nu, na zeven jaar kan Nate officieel dood worden verklaard en kan Marina het afsluiten. De teruggetrokken Lachlan, een nieuwe bewoner van Portmellow en tevens haar buurman trekt haar aandacht, maar hij heeft een trauma. Wat kunnen deze mensen voor elkaar betekenen?

Phillipa Ashley is erg goed in de opbouw van het verhaal. Als vanaf het begin is het duidelijk welke personages elkaar zullen ontmoeten en dat er wat moois gaat ontstaan, maar er gebeurt heel veel omheen. De personages worden goed uitgewerkt en je leert ze als lezer goed kennen. Allemaal hebben ze een verleden waar ze mee om moeten leren gaan. Het kost moeite, maar uiteindelijk worden ze allemaal sterker. Het verhaal heeft humor, maar heeft ook serieuze verhaallijnen en die twee zijn goed in balans. Daarnaast is het werk van de kustwacht ook uitgebreid verwerkt in dit boek.

Hoewel het een derde deel is in een serie is het boek goed zelfstandig te lezen. Slechts enkele verwijzingen naar vorige delen zijn terug te vinden, maar het verhaal staat verder compleet op zichzelf.

A perfect cornish escape is een fijne zomerse feelgoodroman vol vriendschap, liefde en het terugvinden van vertrouwen.

Reacties op: Een fijne zomerse feelgoodroman

1
A Perfect Cornish Escape - Phillipa Ashley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners