Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Barbara Sevenstern (1969) is schrijfster en blogger en debuteert met haar feelgoodthriller Familiegeluk (2019).

Hoofdpersonage Lisette woont samen met Mark. Haar moeder is terminaal en ligt in het ziekenhuis. Ze vraagt Lisette om een notitieboekje uit haar huis te halen om nog iets af te kunnen ronden. Lisette voldoet aan dit verzoek. Het was net op tijd, want daarna overlijdt haar moeder. Maar voor Lisette begint het nu pas, want wat was er af te ronden? Ze heeft alleen het notitieboekje en gaat op zoek naar het geheim van haar moeder. Ze krijgt hulp van familie en ook uit onverwachte hoek, maar wie kan ze vertrouwen? Hoe dichter ze bij de waarheid komt, hoe groter het gevaar is waarin ze zich bevindt.

Familiegeluk wordt een feelgoodthriller genoemd, maar heel veel feelgood is er niet in terug te vinden. De familiebanden zijn sterk en er komt een romance in voor, maar het is vooral een speurtocht naar geheimen uit het verleden.

In korte hoofdstukken gebeurt veel en het gaat in een flink tempo. Dat betekent ook dat bepaalde situaties wel snel worden afgekapt en Lisette vaak met vragen blijft zitten. Dingen die voor de hand liggen worden over het hoofd gezien of afgedaan als onbelangrijk. Dat irriteert als lezer. Zo gaat Lisette in het begin het huis van haar moeder binnen. Het is er erg rommelig, maar dat wordt gelijk afgedaan als een consequentie van haar moeders ziekte waardoor ze niet meer zo netjes was. Dat de achterdeur niet op slot zit ook, en dan is ook een kledingkast die niet open wil. Als lezer wil je weten waarom niet, maar daar wordt niets mee gedaan. Helaas zijn er vaker van dit soort situaties wat het verhaal onwaarschijnlijk maakt. Gelukkig gaat er ook veel goed. Het boek is zeer zorgvuldig opgebouwd, kleine stukjes informatie worden met mate gedeeld met de lezer en daardoor blijft het boeiend en spannend en gissen naar de dader en het geheim waar alles om draait.

Lisette is een vrij naïef personage en vertelt gelijk alles wat ze ontdekt door aan haar familie, vriendin en nieuw verworven kennissen. Het levert daardoor ook een groot aantal verdachten op, want een van hen moet de moordenaar zijn. Hoewel ze niet echt doortastend bezig is, is ze wel een doorzetter. Iedereen probeert haar af te houden van haar onderzoek, maar ze gaat door en komt daardoor in gevaar.

Familiegeluk is een vlot lezende thriller met als basis een geheim uit het verleden. Het is niet nagelbijtend spannend, maar moeilijk weg te leggen. Aan het einde blijkt de dader niet een complete verrassing, maar de grote hoeveelheid verdachten onderweg zorgen voor voldoende gepuzzel. Met nog wat spanning in de ontknoping en een romance om het af te ronden is het een fijn boek om te lezen.

Reacties op: Puzzelen wie de dader is

194
Familiegeluk - Barbara Sevenstern
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker