Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Deel 1 Love connection
Een leuke feelgoodroman, maar het is in het begin verwarrend. In het eerste hoofdstuk maken we kennis met Gemma die in Amerika op een vliegveld zit met twee tickets. Een naar LA voor een trouwerij van haar beste vriendin, waar ze bruidsmeisje zal zijn en een andere naar Chicago waar haar ex (maar ook de liefde van haar leven) gaat trouwen. Gaat ze naar haar vriendin of gaat ze de “wedding crashen” van haar ex? In Hoofdstuk één gaat ze inderdaad naar Chicago, maar in Hoofdstuk twee krijgt ze informatie waardoor ze kiest voor de trouwerij van haar vriendin. HUH? Beide keuzes zijn gemaakt na een gesprek met Matt, die achter de bar staat in een horecagelegenheid op het vliegveld.
Dan blijkt dat het een boek is dat geweldig in elkaar zit, want de beide keuzes worden als verhaallijn uitgewerkt en lopen parallel in hetzelfde tijdsbestek. Er zitten grappige overeenkomsten in beide verhaallijnen en dat maakt het erg leuk om te lezen.
Love connection is een What-if boek waarbij je ziet wat er gebeurt wanneer de andere keuze wordt gemaakt en een verhaal over het lot en echte liefde. Echt leen leuk boek om te lezen, vol humor en liefde, maar wel blijven opletten.

Deel 2 I have never
Blair heeft het helemaal voor elkaar. Ze werkt in de marketing bij Evoque magazine met als enige doel de positie van Junior fashion editor te verkrijgen. Alles staat in het teken van haar doel en ze heeft een lijst gemaakt met 29 leefregels. Zolang ze zich daaraan houdt kan er niets misgaan.
Maar haar droom valt in duigen wanneer de functie op oneerlijke wijze voor haar neus wordt weggekaapt en ze vervolgens ook nog wordt ontslagen. Dan maakt haar perfecte advocaat vriendje ook nog hun relatie uit, (omdat hij al langer vreemdgaat met zijn secretaresse). Blair gooit haar lijst overboord en begint te leven.
Het is een heerlijk verhaal. Blair is een leuk personage, ze heeft zo lang keihard gewerkt en volgens een strakke levensstijl geleefd dat ze nu ze die afspraken aan de kant heeft gezet pas ontdekt hoeveel moois er in het leven is. Hoewel, ze begint met het breken van haar regel ‘word nooit dronken’ en belandt gelijk in een vreemd bed bij een prachtige man thuis en met een enorme kater. Die man is het begin van een nieuwe droom die onhaalbaar is, want hij is haar baas en heeft ook nog eens enorme bindingsangst.
Elke hoofdstuk heeft de naam van een regel van de lijst, welke onderuit wordt gehaald, vaak op hele grappige wijze. Er zit heel veel humor in het verhaal, maar ook serieuze onderdelen.
I have never is gebaseerd op een drink-spelletje waarbij je anderen uitdaagt om dingen te noemen die anderen nog nooit of juist wel hebben gedaan. Was Blair altijd de winnaar, gedurende het verhaal is dat wel veranderd. Het is mooi om te zien hoe Blair zich ontwikkelt nu ze los is van haar eentonige leventje. Het brengt haar een hond, een nieuwe leuke baan en uiteindelijk de liefde van haar leven.
Een leuke, grappig en liefdevolle komedie met leuke personages. Met recht een echte feelgood.

Deel 3 A christmans date
Nikki is de huisgenoot van Blair uit I have never en is al haar hele leven in een soort competitieve strijd met haar zusje. Het ergste wat haar zusje Julia haar heeft aangedaan is haar jeugdvriend Paul verleiden. Niet dat Paul wist dat ze verliefd om hem was, maar Julia wist dat wel. Nu gaan Paul en Julia trouwen en moet Nikki kerst bij haar ouders en familie opnieuw als single onder ogen zien, tenzij..
Ze bedenkt een plan een huurt een hunk in om haar als vriend te begeleiden. Dat pakt goed uit, meer dan goed zelfs, tot leugens en oud zeer alles lijkt te verprutsen.
Het derde deel van de First comes love serie is opnieuw een vlot en modern liefdesverhaal. Het feit dat Blair en Richard en zelfs Matt van het vliegveld uit deel een en twee weer opduiken in dit boek, zijn leuke details waardoor het duidelijk is dat het een deel is van een serie terwijl het toch geheel los te lezen is. Het is een enigszins voorspelbaar verhaal, maar in deze serie geen eindeloze herhalingen over de twijfels die het personage heeft, wel een pittige vrouwen die keuzes durven te maken en doorzetten. Dat gecombineerd met lekkere mannen, een lieve hond, diverse katten en nu ook nog in een kerstige sfeer, maakt van A Christmas date een heerlijke kerst feelgoodroman, die ook zeker buiten de kerstdagen fijn is om te lezen.

Een geslaagde serie, waar nog drie delen van zijn. Die worden gebundeld in een omnibus Then comes marriage.

Reacties op: En omnibus met drie verhalen vol liefde, humor en pittige vrouwen

1
First comes love Box set edition books 1-3 - Camilla Isley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker