Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Dani van Doorn is een Nederlandse auteur en schrijft historische en feelgood romans en kinderboeken. Haar nieuwste roman is Liefde in de lens (2019).

In liefde in de lens maken we kennis met Helen. Ze is pas 53, maar wel al weduwe. Ze geeft les op een middelbare school en redt zich eigenlijk best zo, maar haar zus vindt haar maar een grijze muis en heeft commentaar op van alles en vooral op haar kledingstijl. Ze stelt Helen voor een uitdaging: “Ga auditie doen voor een fotoshoot” en ze neemt de uitdaging aan.

Nuchtere Helen is geweldig. Vanaf het moment dat ze binnenstapt bij de auditie krijg je als lezer een glimlach op je gezicht, want ze is zo anders en zegt gewoon wat ze denkt. Ze past zo totaal niet in die setting en toch is ze precies wat de ontwerpster van de kleding zoekt. Met fotograaf Tom blijkt het te klikken en de auditie is een succes. Helen wordt dan ook met nog drie anderen gekozen om mee te gaan naar Parijs voor een serieuze shoot. Ook daar is Helen heerlijk zichzelf, maar Helen bekommert zich ook om de anderen, want er blijken een hoop problemen te zijn. En dan is er Tom, die zo zijn best doet om het haar naar de zin te maken, maar hij is niks voor haar want hij is enkel uit op een flirt en een leuke tijd en wil zich vooral niet binden. Maar waarom blijft ze toch steeds aan hem denken?

Het is werkelijk een heerlijke roman met veel verwikkelingen in een geweldige setting (Parijs). De personages komen tot leven en de nuchterheid en eerlijkheid van Helen is geweldig. Ze is zo’n sterke en vooral lieve vrouw, dat je direct van haar gaat houden. Het is ook erg fijn om eens een boek te lezen waarin de hoofdpersoon wat ouder is, terwijl daarnaast personages van alle leeftijden een rol spelen.
Scheiding, kinderen, ouderschap, liefde, jaloezie, vergeving en verandering, er zit zoveel in deze roman en dat is precies in balans. Het boek heeft zo’n positieve uitstraling dat de glimlach die het boek al in het begin oproept ook niet meer weggaat tot het einde.

Liefde in de lens is een zeer geslaagde feelgoodroman. Het verhaal laat je mee genieten met de bijzondere gebeurtenissen rondom een fotoshoot in Parijs met een modeshow als afsluiter en de personages overwinnen hun problemen en groeien en dat allemaal dankzij Helen.

Reacties op: Zeer geslaagde feelgoodroman

21
Liefde in de lens - Dani van Doorn
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners