Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Probably the best kiss in the world is een heerlijk romantisch boek. Het komt wat traag op gang, maar dat blijkt zo zijn redenen te hebben. Hoofdpersonage Jen heeft haar leven strak onder controle. Ze leeft met lijstje en schema’s en komt zo nooit voor verrassingen te staan. Ze heeft twee vaste avonden waarop ze uit gaat met haar degelijke en saaie vriend Robert en ze werkt in de marketing bij een bedrijf voor incontinentie materiaal. Niet echt een spetterend leven, maar voor haar werkt het. Daarnaast zorgt ze voor haar zusje die na een ongeluk een kunstbeen heeft.

Dan gebeuren er dingen waar ze niet op zit te wachten omdat ze haar solide leventje overhoop gooien.. Ze raakt per ongeluk verloofd en op haar werk mag ze partner worden, maar dat kost wel geld. Verantwoordelijk en betrouwbaar als ze zich wil doen overkomen, gaat ze nergens tegen in en haar toekomstige schoonmoeder Mumsy neemt ineens het regelen van de trouwerij over. Voor een vrijgezellenfeestje neemt haar zus haar meen naar Kopenhagen, waar ze in het water terecht komt en wordt gered door een knappe man. Als hij haar na een heerlijke avond terug brengt en haar kust is ze ineens niet meer zo zeker van haar georganiseerde leventje.

De grote rode lijn in het boek is het brouwen van bier, en dan wel het brouwen en bedenken van smaken op kleine schaal. Jen doet dat met grote passie maar wil ermee stoppen omdat ze gaat trouwen en het niet in het nieuwe plaatje past. De knappe man uit Kopenhagen herkent haar passie voor het brouwen van bier en wakkert het weer aan. Maar zal ze hem ooit weer zien?
Daarnaast is de relatie van Jen met haar zusje Lydia een belangrijk onderdeel van het boek. Lydia is 22, maar Jen ziet haar nog als een kind. Ze heeft voor haar gezorgd sinds hun ouders zijn overleden, maar kan niet inzien dat haar zusje nu volwassen is en eigen keuzes maakt.

Het is een boek waar vooral de ontwikkeling van Jen een grote vlucht neemt. Van een strak georganiseerde en tevens irritante vrouw, veranderd ze in een gepassioneerde brouwster en leert ze dingen los te laten. Dat het einde geen grote verrassing is dat geeft niet, want de weg ernaar toe is door de setting van het bier brouwen toch heel anders dan verwacht en het verhaal heeft nog enkele bijzondere wendingen. De dialogen zijn goed uitgewerkt en zijn realistisch. De personages leer je als lezer heel goed kennen doordat er best wat pittige discussies worden beschreven, waarin men eerlijk zegt wat men denkt en vooral wat men van de ander denkt.

Probably the best kiss in de world is een geslaagd romantisch verhaal met personages die niet alledaags zijn tegen een originele achtergrond van bier en bierbrouwerijen en met een kleine zijstap naar extreme sporting. Maak keuzes, maar volg ook je passie.

Reacties op: Passie voor bier-brouwen

1
Probably the Best Kiss in the World - Pernille Hughes
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker