Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Suzanne Peters is een Nederlandse schrijfster van romans met bijzondere personages. Zij verwerkt altijd speciale onderwerpen in haar boeken en kiest voor diversiteit bij haar personages. Verborgen verhaal (2020) is haar vijftiende roman.

Amber is schrijfster van een populaire kinderboeken serie over Fido en Mika, een hond en een kat die leuke avonturen met kinderen beleven. Ze schrijft onder pseudoniem en haar werkelijk identiteit is onbekend. Wanneer ze een keer incognito naar een fan-dag gaat, maakt ze kennis met Laurens en Shane, een ontmoeting die haar leven zal veranderen. Alleen zo jammer dat Laurens zo’n hekel aan haar boeken heeft….

In dit boek vijftiende boek van Suzanne Peters is diversiteit alom aanwezig zoals in de relatie van illustrator Richard en Maarten, maar het is ook in het verhaal te vinden in de vorm van adoptie en anders zijn. Het is zelfs zo ver uitgewerkt dat het hoofdpersonage ermee te maken krijgt, wanneer er kritiek ontstaat op haar onschuldige kinderboeken, Die zouden onvoldoende diversiteit bevatten door het opvoeren van enkel blanke kindjes. Het is mooi om te zien hoe het personage daarmee omgaat en haar eigen draai gaat geven aan deze kritiek.
Het verhaal krijgt nog een verrassende en spannende twist als uitkomt wie ze is, nadat ze jaren onder pseudoniem schreef. Dan blijkt dat Amber een grote groei heeft doorgemaakt en sterker is dan ooit.

Verborgen verhaal heeft ook een boekenthema. Dat is altijd bijzonder en geeft een kijkje achter de schermen van het uitgeefproces. Dit boek laat ook goed zien hoe het is voor een schrijver om enthousiaste fans te hebben, maar ook hoe het is om recensies en kritieken te krijgen, want reacties zijn niet altijd positief. Amber leest dan ook nooit haar recensies, tot ze op een punt komt dat ze er niet meer omheen kan en dat maakt haar onzeker. Maar wanneer eenmaal bekend is wie ze is, krijgt ze echte fanmail en dat levert voor de lezer kippenvel-momenten op.

Het boek leest prettig zoals alle boeken van Suzanne Peters. Je leert als lezer de personages goed kennen en leeft met ze mee in de keuzes die ze maken. Het is een feelgoodroman en er hangt liefde in de lucht, maar soms is een goed bewaard geheim een struikelblok en dat is ook nu weer het geval. Het is mooi om te zien hoe Amber groeit en omgaat met problemen uit haar verleden en nu leert kiezen voor zichzelf. Een grote (bij)rol is weggelegd voor hond Coby en die maakt het verhaal helemaal compleet.

Verborgen verhaal is een fijne roman met interessante thema’s en diversiteit, met een verrassende twist en een hoofdpersonage dat zich ontwikkelt van een onzekere voorzichtige vrouw naar sterk en zelfstandig.

Reacties op: Fijne roman vol diversiteit en boeken

11
Verborgen verhaal - Suzanne Peters
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners