Advertentie

Zeker geen alledaagse vraag maar wel de vraag waarmee Gina Royal wordt geconfronteerd. Op een dag gaat ze de kinderen van school halen en brengt hen naar huis. Op het moment dat ze de straat indraaien zien ze de blauwe flikkerlichten van politiewagens en weten ze meteen dat er iets niet juist is...

In deze thriller neemt Rachel Caine je mee in de wereld van Gina Royal. Ze is huisvrouw, heeft twee kinderen en is getrouwd met Melvin Royal, die dus een seriemoordenaar blijkt te zijn.

Wat zou jij doen? Dat is de vraag die het hele boek door je hoofd blijft spoken. Zou jij het sneller door hebben dan Gina? Had Gina echt geen idee? En wat zou jij doen als puntje bij paaltje komt?

Gina vlucht met haar kinderen en wordt Gwen Proctor. Onder die naam (en daarvoor een hele reeks andere) probeert ze voor haar kinderen en zichzelf een nieuw bestaan uit te bouwen. Ze lijken zich eindelijk gesetteld te hebben en er worden zelfs vriendschappen opgebouwd met enkele locals. De kinderen krijgen vrienden op school en eindelijk hebben ze echt een leven...

Tot wanneer er lijken opduiken natuurlijk. Gina en de kinderen wonen aan Stillhouse Lake, een idyllische plek die je helemaal voor je ziet door de levendige omschrijvingen in het boek. Maar deze rust wordt al snel verstoord doordat er vrouwenlichamen opduiken die overeenkomst vertonen met de modus operandi van haar man. Al snel komt Gwen in het vizier en wordt haar nieuwe identiteit als een sluier van haar afgeworpen.

Gwen wordt als het ware achtervolgd door haar verleden en de auteur weet echt goed het opgejaagde gevoel en de dreiging op de lezer over te brengen. Het is lang geleden dat ik zo’n onvervalste thriller heb gelezen, wat een pageturner!

De invalshoek trekt meteen aan en deze belooft net zoals de cover een sterk verhaal. Deze verwachting wordt ook zeker ingelost. Van bij de eerste bladzijde word je helemaal in het verhaal meegezogen, wat ervoor zorgt (mede door de lange hoofdstukken, die het enige minpunt zijn dat ik zou kunnen noemen) dat je niet kunt stoppen met lezen.

Caine schrijft met Stillhouse Lake een vlot leesbaar boek zonder al te veel moeilijke woorden. Ze heeft een aangename schrijfstijl die ervoor zorgt dat het boek je niet loslaat tot het uit is en zelfs lang daarna nog blijft nazinderen in je hoofd...

Dit is het eerste boek en tot nog toe zijn er nog drie andere boeken in deze reeks. Dus na dit boek kan je gewoon lekker verder fladderen naar de volgende...

Tip: als je hierna nog niet overtuigd bent, bekijk dan zeker het leesclubverslag eens! Dit trok mij finaal over de streep!

Reacties op: Wat als jouw man een seriemoordenaar blijkt te zijn?

662
Stillhouse Lake - Rachel Caine
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners