Fenomenale, zinderende, onverdraaglijke spanning!
Helen Fields is ondertussen geen onbekende naam meer in de thriller-wereld. Ze studeerde rechten, werkte lange tijd als advocaat en Londen en runt nu samen met haar een productiemaatschappij in Los Angeles. Wetende dat ze daar werkt als scenarioschrijver, maakte dit dat ik nog nieuwsgieriger was naar dit boek!
Ze schreef voordien al “Perfecte resten”, waarin politieman Luc Callanach en zijn collega, Ava Turner, de hoofdrollen spelen. Ik heb erg genoten van “Perfecte resten” dus stond ik te trappelen om in het tweede deel te beginnen. Overigens interessant om te weten: deel 3 van de serie, “Perfecte dood” komt uit in mei 2021 en in het Engels zijn ook delen 4 tot en met 6 al beschikbaar. Zeker een geruststelling voor een fan van deze serie zoals ikzelf.
Dit tweede deel is zo mogelijk nog gruwelijker dan het eerste deel van de serie. Meteen al de eerste moord, gepleegd op een festivalbezoeker midden in een menigte mensen, zorgt ervoor dat je op het puntje van je stoel zit. Kort na elkaar worden nog enkele andere mensen vermoord. Dit telkens op verschrikkelijke, sterk uitgedachte manieren. Dit maakt dat het boek meteen spannend is. De spanning bouwt op en is van begin af aan en gedurende het hele boek aanwezig.
Het boek draait niet enkel om de moorden en het politieonderzoek maar natuurlijk ook om de personages Luc Callanach en Ava Turner. Ook in dit boek spelen ze een belangrijke rol, al is er sprake van meer spanning nu een oude bekende uit Ava’s verleden terug is die het niet echt hoog op heeft met Luc. Dit zorgt voor strubbelingen in hun vriendschap en daarnaast blijft Luc ook worstelen met zijn demonen uit het verleden en wat ervoor zorgde dat hij bij Interpol vertrok en bij de Schotse politie aan de slag ging. De personages zijn bijzonder goed uitgewerkt en dit maakt ook dat je volledig met hen meeleeft.
Stukje bij beetje komt de politie erachter dat de moorden met elkaar verbonden zijn. Dit brengt hen naar het darkweb en zorgt ervoor dat ze zich steeds bewust moeten zijn van wie het volgende slachtoffer zou kunnen zijn. Zo zijn de moorden uiteindelijk terug te voeren naar een ingewikkelde, moeilijk toegankelijke website waar gestemd kan worden op mogelijke slachtoffers. Hierdoor sluipt er ook een aspect van cybercrime het verhaal binnen, maar dit wordt telkens op een duidelijke, heldere manier uitgelegd, zodat je als lezer volledig mee bent.
Doorheen het verhaal worden niet enkel Luc’s perspectief en dat van Ava gehanteerd, maar ook dat van de dader(s), wat er weer voor zorgt dat de spanning eindeloos toeneemt. Het boek leest zonder meer erg vlot. Het liefst wil je steeds verder lezen en je gewoon samen met het boek opsluiten tot het uit is. Het zijn voornamelijk korte hoofdstukken, waardoor je stukje bij beetje meer te weten komt over het plot en dit bouwt op tot een zinderend, onverdraaglijk spannend einde!
Ik ga het hierbij laten voor mijn recensie aangezien ik ab-so-luut geen spoilers wil neerschrijven en iedereen het boek voor zichzelf wil laten lezen en ervaren. Het is een echte aanrader als je fan bent van het thrillergenre (en een sterke maag hebt) en houdt van sterk geschreven boeken met veel spanning die je continu aanmoedigen verder te lezen en al het andere aan de kant te leggen!