Advertentie

Lucy Foley schreef eerder al 'De Jachtpartij' en wist mij hier zeker mee te bekoren. Dat 'De Gastenlijst' een goed boek zou worden, stond voor mij dan ook al vast. Ze heeft mijn verwachtingen, die eerder hoog lagen, zeker ingelost!

'De Gastenlijst' is een klassieke whodunnit (met heel wat verrassende plotwendingen), tegen de achtergrond van een afgelegen Iers eiland met een rijke geschiedenis. Een boek met spanning, intriges, goed uitgewerkte personages, dat uitnodigt steeds verder te lezen door de vele veranderingen van vertelstandpunt en de korte hoofdstukken.

Het verhaal begint eigenlijk met een uitnodiging voor de bruiloft van Will en Jules. Ze kennen elkaar pas kort, maar besluiten niet langer te wachten en meteen te trouwen. Het lijkt het perfecte feestweekend te worden...

Hierna leer je de achterban kennen. Zo word je voorgesteld aan Charlie, Jules' beste vriend, en Hannah, zijn vrouw. Hannah heeft het momenteel moeilijk en over haar verhaal kom je steeds meer te weten. Dan is er ook nog Johnno, de getuige van Will, die een duister verleden met zich meedraagt waar Will tevens een grote rol in speelde. Vervolgens maak je ook kennis met Olivia, de zus van Jules en eveneens het bruidsmeisje. Ook zij bevindt zich momenteel op een lastig punt in haar leven en worstelt met vele demonen. En tot slot, niet te vergeten Aiofe, de weddingplanner, en tevens een personage waar meer achter steekt dan je op het eerste gezicht denkt... Kortom, niemand is wie hij/zij lijkt en in elke persoon schuilt een potentiƫle moordenaar.

Deze personages hebben allemaal hun eigen verhaal en stukje bij beetje kom je er meer over te weten, vanuit hun eigen standpunt lees je een stukje van het verhaal. Ze lijken ver van elkaar af te staan, maar toch zijn ze allemaal verbonden. Hoe meer het verhaal vordert, hoe meer alle puzzelstukjes op hun plek vallen...

Lucy Foley maakt het weer waar!Reacties op: Boek vol verrassende wendingen!

89
De gastenlijst - Lucy Foley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners