Een nieuwe wereld gaat voor je open…
Na vele goede recensies te lezen en het vaak tegen te komen hier op Hebban en Instagram las ik het eerste deel van de reeks: Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas. Binnen twee dagen heb ik het gelezen dat spreekt al voor zich: een spannend boek waar je helemaal in op kunt gaan. Ik ben niet meer zo thuis in de YA en fantasy boeken maar deze reeks en deze auteur blijf ik sowieso volgen!
Sarah J. Maas heeft ondertussen al heel wat boeken geschreven en is geen onbekende naam meer in de boeken- en YA-wereld. Ze heeft intussen al verschillende bovennatuurlijke boekenreeksen op haar naam staan.
Lees dit boek en de wereld van de elfiden zal voor je opengaan... Feyres familie is enkele jaren geleden aan lagerwal geraakt, toen de schuldeisers van haar vader voldoening kwamen eisen. Sindsdien wonen ze niet meer in hun prachtige landhuis maar in een klein huisje. Sinds ze enkele jaren geleden leerde jagen, zorgt Feyre voor haar vader en zussen en gaat ze geregeld en jaagt ze in het bos om het gezin van eten te voorzien. Op een dag gaat ze dieper het bos in dan ooit en daar ziet ze een grote wolf. Ze twijfelt niet en ze doodt hem om zijn huid te verkopen op de markt. Niet veel later echter, valt een vreselijk beest hun huis binnen. Als vergelding voor het doden van de wolf moet ze met hem mee en zal ze in zijn huis wonen in het elfidenrijk, Prythian. Daar leert ze het beest kennen, zijn naam is Tamlin, een van de edelheren van Prythian. Hij neemt haar mee naar het Lentehof. Daar leert ze al snel dat niet alle magische wezens te vertrouwen zijn...
Dit is het eerste deel van een magisch en tot de verbeelding sprekend liefdesverhaal. Het verhaal is goed geschreven, het leest vlot en toch is alles tot in de details beschreven. Het is net of je je in een nieuwe wereld bevindt en door de beschrijvingen kun je je alles levendig voorstellen.
Ik kan alvast niet wachten om de volgende boeken ook te verslinden!