Filosofische stukjes over het leven

MarYan 04 november 2025
De titel zette me een beetje op het verkeerde been.. Ik verwachtte dat dit boek zou gaan over de moed om te falen. En hoe daarmee om te gaan. Een soort werkboek misschien ook. Dat was het niet.
Het is een boek vol columns over uiteenlopende zaken, verdeeld over 6 categorieen waarin de schrijver ‘de falende, kwetsbare en verlangende mens die eeuwig tekortschiet in het zonnetje zet.’
~De strijd om identiteit
~Kwetsbaar
~Leeftijd
~Liefde
~Overgave
~Schoonheid
Interessante onderwerpen en Stine Jensen schrijft prettig dus het was zeker geen straf om dit boek te lezen.
De stukjes zijn eerder verschenen in Filosofie Magazine, NRC Handelsblad en op brainwash.nl Voor deze bundel werden ze herzien en geactualiseerd.
Het is een boek dat je stukje bij beetje leest, ik las tussen de andere boeken steeds een paar columns.

Stine Jensen heeft geen moeite met het publiekelijk delen van haar falen, zo deed ze al es mee aan een project: cv der mislukkingen en schreef ze een boek over haar burnout.
Op insta deelt men graag de successen en mooie plaatjes, is ook niks mis mee, maar het leven is natuurlijk niet altijd Hallelujah En we hebben niet alles onder controle.

Of je ook missers en narigheid moet/wilt delen is de vraag. Zitten we/ze daar op te wachten?
Ik vind een persoonlijke noot wel leuk zolang het niet steeds ellende is wat de klok slaat. We hebben vaak ook genoeg aan eigen leed? Het moet niet de overhand hebben. Denk ik.
De stukjes in dit boek zijn heel divers.

Tot eind dit jaar is dit boek in de aanbieding en kost slechts 10 euro.

Meer recensies van MarYan

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.