Herkansing voor Lotta

MarYan 25 november 2025
Winterplein is een vervolg op Oktoberlaan, al kun je ze prima los van elkaar lezen. Sandra Konst schreef Winterplein om Lotta wat minder als de slechterik af te schilderen. Nu ik beide boeken heb gelezen snap ik dat wel. Ik las eerst Winterplein en vond Lotta nogal onzeker en timide overkomen. Ik herkende haar in het eerste deel bijna niet terug. Het heeft veel impact gehad!
Het zou leuk zijn als de andere 2 vriendinnen ook een eigen boek kregen.
Lotta heeft zich tegenover één van haar vriendinnen niet zo handig en prettig gedragen en is een soort van gevlucht. Omdat haar ouders een lange reis maakten kon zij tijdelijk in hun huis trekken.
Ze stopte met haar werk als zelfstandig fotograaf, verkocht haar dienstauto en appartement om elders een nieuwe start te maken. Maar ze mist haar vriendinnen wel ontzettend!

Ze meldt zich bij een pretpark om daar tijdelijk als fotograaf aan de slag te gaan. Op het winterplein fotografeert ze kinderen met een grote beer. Er zijn meer tijdelijke medewerkers en al kijkt Lotta eerst nogal de kat uit de boom, ze begint het uiteindelijk toch leuk te vinden om collega’s te hebben. Vooral Tom, de excentriekeling van het stel doet erg veel moeite om haar uit haar schulp te krijgen. Tom bakt gelukskoekjes met bijzondere boodschappen. Teamleider James geeft haar een warm gevoel.. maar... hij draagt een trouwring! Dus..!

Ook leuk is dat je elk hoofdstuk weer vanuit een andere persoon leest en zo merk je dat iedereen z’n issues heeft. En op zoek is naar geluk..
Kerst nadert en Lotta heeft Tom belooft dat ze met hem in de achtbaan gaat na hun werk. Maar ze heeft wel hoogtevrees!

Lotta is in deze weken gegroeid en weet wat beter wat ze wil en ook dat ze haar vriendinnen graag weer wil zien.
Maar zitten die nog wel op haar te wachten?

Dit is een heel gezellig, kerstig en winters boek dat ik met veel plezier heb gelezen. Ik heb zelfs gelukskoekjes gebakken, mét boodschappen erin, ze zijn heerlijk maar ik denk dat ik nog even bij Tom in de leer moet

Meer recensies van MarYan

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.