Neem zelf de leiding

MarYan MarYan
5 mrt 2021

Goed nieuws voor ons, veellezers! :) Onderzoek toont aan dat mensen die frequent boeken lezen bijna 50% minder kans hebben om Alzheimer te ontwikkelen! (schaken, kaarten, puzzelen mag ook)

Wist je trouwens dat je elke dag wel zo'n 50.000 tot 80.000 gedachten hebt? Meest onbewust en geschat wordt 75% negatief. Dat verbaasde me wel. Maar daar valt wél wat aan te veranderen! In dit boek lees je hoe je dat doet!

Uit talloze wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat de wijze waarop je denkt, voelt en in het leven staat van grote invloed is op je lichamelijke én geestelijke gezondheid.

Sommige wetenschappers stellen dat we maar tussen de 5 en 15% van onze hersenen gebruiken. Een omgeving die uitnodigd om nieuwe dingen te proberen zorgt ervoor dat je je brein blijft ontwikkelen. Ook meditatie beïnvloed je brein positief.
Nee, het leven is niet 100% maakbaar en soms heb je gewoon pech, maar je kunt wel iets veranderen aan je mindset.. En bv erfelijke aanleg speelt niet zo'n grote rol als we denken.
Pascale pleit ervoor bewust gebruik te maken van gedachtenkracht, gevoelens en overtuigingen.
Door het boek heen lezen we het persoonlijke verhaal van de schrijver, hoe ze zelf positiviteit inzet als blijkt dat ze een zware operatie moet ondergaan. Maar ook ervaringen van anderen, wetenschappelijke onderzoeken, praktische oefeningen en tips, elk met een eigen symbool en in een kader. Het ziet er overzichtelijk uit.

Dit is niet een boek dat je even snel achter elkaar uitleest.. Er staat veel informatie in dit boek, wetenschappelijk onderbouwd. De persoonlijke verhalen vond ik zelf het leukste om te lezen en de tips voor zelfhulp. Er wordt bv ook aangeraden een moodboard te maken.. Dat heb ik meteen gedaan..

Dit boek zou onderdeel moeten zijn voor medische opleidingen zodat je bij de huisarts of gezondheidscentrum (dat is een beter woord dan ziekenhuis) deze methoden aangeboden krijgt.

Een zeer boeiend boek voor iedereen, ook voor de leek, die de regie wil nemen over zijn eigen gezondheid!

Meer recensies van MarYan