Veel woorden, weinig inhoud helaas
Ik mocht dit boek lezen voor de hebbanbuzz.
Het boek sprak mij in eerste instantie erg aan, vanwege de prachtige cover, en ook het verhaal beloofd veel goeds, Etienne de Brémont wordt levenloos aangetroffen in de tuin an het familiechateau, is het zelfmoord/een ongeluk of is hij vermoord? Niet veel later valt er een tweede slachtoffer, dit is zonder twijfel een moord. Het verhaal speelt zich af in de Provance, een heerlijk boek dacht ik.
Helaas vond ik het een boek met veel woorden en weinig inhoud, er zijn veel personages die uitgebreid beschreven worden, maar voor het verhaal niet nodig zijn. Er worden veel Franse woorden en gebruiken gebruikt, nu is mijn basiskennis Frans best op ode, maar het leidt af tijdens het lezen. . De hoofdpersonen worden ook steeds anders aangesproken, dan weer met onderzoeksrechter/(hoofd)agent/opzichter en dan weer met diens voor- of achternaam.Het duurde dan ook soms even voor ik doorhad met wie ik te maken had... Ook de lange zinnen, zorgen bij mij voor vertraging tijdens het lezen
Voor op de camping in zuid-Frankrijk is het een heerlijk boek voor een echte liefhebber van Frankrijk, maar helaas zijn dit boek en ik geen vriendjes geworden