leerzaam met humor

Leesmee.in.2026 Leesmee.in.2026
14 mrt 2021

Adams Anatomie is geschreven door de Brit, Adam Kay hij werkte tussen 2004 en 2010 als arts waar hij zijn kennis heeft opgedaan over het menselijk lichaam. Nu is hij auteur, komiek en schrijft hij mee aan komedies. Hij heeft al een bestseller op zijn naam staan: “This is goning to hurt” Nu dan een nieuw boek speciaal voor kinderen om te leren hoe het menselijk lichaam in elkaar steekt en hoe wonderlijk het allemaal werkt.

Dat hij ook komiek is en meeschrijft aan televisieseries vind je terug in zijn schrijfstijl, het is heel vertellend, waardoor de kennis goed blijft hangen, met hier en daar een grap (vooral hier) want grappen te over in het boek, voor mij soms iets te, maar voor kinderen is het geweldig. De illustraties zijn van Henry Paker, deze zijn zo leuk en pakkend, een echte meerwaarde in het boek, de wervelkolom vond ik het sterkst, in mijn dagelijks leven als kinderfysiotherapeut ga ik deze zeker gebruiken, ik heb nu het e-book gelezen, maar het papierenboek ga ik zeker ook bestellen voor bij ons op de praktijk.

Het boek bestaat uit 14 hoofdstukken en gaan over het menselijk lichaam, zo worden de organen, botten, gewrichten, besproken, maar ook een hoofdstuk voortplanting, leven en dood en microben. Alles netjes uitgelegd in kindertaal. De hoofdstukken worden afgesloten met kwisvragen en feit of fabel. Hierdoor kom je allemaal hele leuke, gekke weetjes te weten en worden sommige fabels hartgrondig ontkracht.

Ik heb het boek met zeer veel plezier gelezen en regelmatig hardop gelachen om de illustraties, de grappen of de gekke feitjes/weetjes, zo ik nu hoeveel vagina’s een kangoeroe heeft….

Dit boek krijgt van mij 5 sterren, vond er iets te veel herhalende grappen instaan, maar de illustraties trekken dat helemaal recht! Een aanrader voor elk kind dat wil weten hoe dat wonderlijke lichaam werkt en voor elke (zorg)hulpverlener een mooi boek om processen in je lichaam in kindertaal uit te leggen.

Meer recensies van Leesmee.in.2026