serie waardig

Leesmee.in.2026 Leesmee.in.2026
10 mrt 2021

Ken Follet heeft al meerdere bestsellers op zijn naam staan, maar dit is het eerste, maar zeker niet het laatste boek dat ik van hem las.
Follet schrijft alsof je naar een spannende serie kijkt, je kan het boek maar niet wegleggen, oké nog één hoofdstuk dan, door dit boek ben ik een aantal keer later gaan slapen dan de bedoeling was.

Het verhaal wordt vanuit verschillende hoofdpersonen verteld: vanuit Tamara een CIA agente die met een undercover werkt genaamd Abdul, deze undercover gaat mee als vluchteling met mensenhandelaars naar Europa vanuit Tsjaad, die tevens een lading drugs smokkelt, tijdens de reis raakt hij bevriend met Kiah, een jonge weduwe die samen met haar kind naar Europa wil vluchten. Een ander deel van het verhaal beleef je in de wereld van Pauline Green de Amerikaanse President die in haar persoonlijke leven heel wat te stellen heeft met haar puberdochter en de lastercampagnes van haar tegenstander. Intussen strijd zij tegen terreuraanslagen en illegale wapenhandel. Vanuit China maken we kennis met Kai, onderminister van buitenlandse inlichtingen. Getrouwd met een bekende Chinese actrice, en met hoge ambities neemt hij het op tegen communistische regeringsleiders die samen met Noord-Korea China een bepaalde kant op willen sturen, wanneer confrontaties elkaar opvolgen in de wereld tussen de genoemde hoofdpersonen lijkt een wereldwijde escalatie onafwendbaar

De hoofdpersonen worden goed neergezet , waardoor je goed in het verhaal komt, per hoofdstuk wordt er geswitcht van perspectief waardoor je alert blijft als lezer en door wilt lezen, een echt pageturner en met zijn 654 pagina’s een heerlijk boek voor deze koude wintermaanden
Dit boek krijgt 5 sterren

Meer recensies van Leesmee.in.2026