Geniaal en briljant
In deze debuutroman wordt Sandra op puberale wijze gedumpt door haar man Georg, een literair bestsellerauteur.
Ze is er kapot van, want heel haar leven stond in functie van haar man.
Ze was zijn vrouw, minnares, vriendin, literair agent en nog meer, althans dat dacht ze toch en dus is ze in shock wanneer Georg haar dumpt.
Ze gaat naar haar geboortedorp om terug bij haar ouders te gaan wonen. Ze zweert alle social media en e-mail af en na een tijdje besluit ze om de Sandra die ze is te vernietigen en iemand anders te worden.
Vol overgave stort ze zich in de drank, begint met roken, stomende Tinderdates en probeert ze onwezenlijk lui te zijn.
Ze ontmoet enkele markante personen en deze zullen een belangrijke bijdrage leveren in de zoektocht naar zichzelf.
Ze ziet, als volwassen vrouw, de relatie van haar ouders en is niet te beroerd om deze meteen ook onder de loep te nemen. Sandra kent geen schroom, dat is duidelijk.
De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat dit verhaal leest als een trein.
Het is humoristisch, trefzeker, gedetailleerd, een beetje rauw, een beetje zielig, maar vooral geniaal.
De titel zet je ook aan het denken: iemand anders zijn, hoe zou dat zijn? Wie zou je willen zijn? Hoe zou dat voelen?
En het einde? Subliem!
Ik hoop oprecht dat deze review je goesting doet krijgen om dit boek te gaan lezen want ik gun het je van harte.
Het is een briljant, hilarisch en goed onderbouwd debuut. Ik las het met veel plezier.