Retespannend en wervelend avontuur
Dit game boek van Marcel Groenewegen is een boek, maar ook een spel en het is onwijs spannend, avontuurlijk en meeslepend.
Als vondeling kwam je terecht bij een gepensioneerd Schaduwkraai. Je bent dus automatisch lid van de orde van de Schaduwkraaien. Hij kwam er achter dat je over bijzondere gaven beschikt.
Jarenlang trainde de man jou en op een gegeven dag moet je je eigen pad kiezen: word je een Spion, een Magiër of een Strijder?
Dan ga je op avontuur in Iverland samen met Isolde, je beste vriendin. Er staat iets te gebeuren want zeven Magiërs zijn samengekomen in de ridderzaal van het kasteel. Jullie besluiten om te gaan luistervinken… en dan begint het spel/verhaal.
Nét zoals in een ‘game’ krijg je een aantal ‘voordelen’ zoals bv. krachtpunten, speciale gaven of spreuken.
En dan moet je doorheen heel het boek keuzes maken:
Ga je naar links of ga je naar rechts?
Heb je intuïtie of magische krachten?
Ga je samen met je Isolde via het veilige pad of ga je alleen via de gevaarlijke route?
Steel je de appel of ren je achter Isolde aan.
Elk antwoord op deze vragen zal je naar een andere pagina leiden. Je merkt dan soms dat je via een bepaald antwoord toch terugkomt bij een initiële vraag en dan maakte je dus een omweg maar dat voelt nooit lastig of vervelend en ik denk dat Julie dat zelfs nog niet door had toen ze het las.
In 12 delen/levels raas je door dit game boek en dan wens je dat er nog meer levels waren…
Julie zei me: ‘Mama, het is nét of ik écht op pad ben met Isolde en dat we hele goeie vriendinnen zijn. Het is zot spannend en ik kan niet stoppen met lezen.’
Op een paar dagen tijd had ze dit boek uit en ze leest niet graag, dus dat vond ik echt een winstpakker.
Een boek waar mijn dochter zo enthousiast over is moest ik natuurlijk ook zelf lezen en ik kan haar alleen maar gelijk geven…
Dus ouders die met hun handen in het haar zitten, omdat hun telg niet graag leest bijvoorbeeld, kan ik dit boek ten sterkste aanbevelen.
Je begint er aan en je kan niet meer stoppen nét zoals met een ‘game’.
Het bestaat dus: een papieren game in de vorm van een boek. Heerlijk gewoon.