‘Geestig’ verhaal

Nancy Bastiaans 23 december 2019 Auteur
Wederom waagde ik de gok om buiten mijn comfortzone te gaan met het lezen van deze YA-roman. Zoals ik verwachtte zou de setting en de jeugdige dynamiek mij niet aanspreken en toch las ik dit boek met veel plezier. Dit heeft alles te maken met dat ik enorm genoot van de schrijfstijl van deze auteur. Meerdere malen schoot ik hardop in de lach om het woordgebruik waarmee vooral de hoofdpersonage Lara haar eigen duidelijke stem krijgt; passend bij het type jongvolwassene dat worstelt met haar identiteit. Dat het in deze roman draait om geesten maakte het voor mij ook dat het verhaal interessant bleef, ondanks dat het niet mijn genre is. Ik hou van het onverklaarbare en daarbij krijgt het verhaal ook nog de nodige spanning en zelfs een horrorrandje.

Als de dood (no pun intended)om te spoileren, ga ik er niet meer over zeggen dan dat het verhaal alles in zich heeft en voor wie van het genre houdt is dit een dikke vette aanrader. Ik geef het dan ook vier sterren.

Meer recensies van Nancy Bastiaans