Duistere krachten
Martine Pauwels heeft met me met dit verhaal over het occulte weten te boeien. Het is een boek dat ik op de cover afgaande nooit had opgepakt, simpelweg omdat het mijn smaak niet is, toch past de cover perfect bij de inhoud. Meteen zet Martine de personages en hun verhoudingen tot elkaar, goed neer. Wat volgt is een verhaal over tegenpolen, die door wat blijkt bovennatuurlijke en duistere krachten, met elkaar verbonden raken. Hoewel alles klopt, verzorgde tekst, de verhaallijn en de wijze waarop Martine alle lijntjes goed vasthoudt en aan elkaar knoopt, ontbreekt het voor mij wel aan zinderende spanning. Iets waar het verhaal zich wel voor leent. Dit ligt wat mij betreft aan de onbalans tussen ‘laten zien’ en ‘vertellen’. Het laatste domineert en dat is het enige echte minpunt voor mij persoonlijk. Voor mensen die graag een spannend verhaal over het bovennatuurlijke lezen zonder daarna wakker te hoeven liggen, zal dit een perfect verhaal zijn. Zeker omdat de personages en ook het verhaal geloofwaardig en goed zijn neergezet.
Ik heb Martine al een tijd mogen volgen in haar schrijven op de schrijffora en ze heeft wat mij betreft grote sprongen vooruit gemaakt. Ik was positief verrast.
Ik raad dit boek zeker aan voor mensen die het thema aanspreekt.
Ik raad dit boek zeker aan voor mensen die het thema aanspreekt.