Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Hartverwarmende cozy crime

In het Regency Grand Hotel valt plots de bekende schrijver Mr. Grimthorpe dood neer. Bij een vorig overlijden in het hotel werd Molly valselijk beschuldigd, dus ook bij deze zaak is Molly de nummer 1 verdachte voor rechercheur Stark.

Het eerste boek rond Molly heb ik niet gelezen en dat was gelukkig ook niet nodig om te kunnen volgen in dit verhaal. Mocht je de kans hebben, zou ik je aanraden om toch eerst te starten met Het kamermeisje, alleen al omdat Molly zo'n leuk en positief hoofdpersonage is.

Het is onmogelijk om haar niet leuk te vinden. Al had ik in het begin meermaals moeite met het onderscheiden van Molly als kind en als volwassene wanneer er gewisseld werd tussen heden en verleden. Niet omdat de overgang niet duidelijk was, maar omdat het dan net dezelfde karaktereigenschappen waren die het meest aanwezig waren.

Dat beterde wel naar mate het verhaal ernstiger werd. Dan kwam ook de meer serieuze kant van Molly bovendrijven. Hoewel de verhaallijn ernstiger werd, bleef het onderzoek naar de dood van Mr. Grimthorpe vrij oppervlakkig. Zelf ben ik voor een thriller fan van een gedegen onderzoek en dat miste ik wel, maar anderzijds is dat minder van belang bij een cozy crime.

Prose schrijft vlot en ondanks wat er in het hotel gebeurd is, blijft het allemaal luchtig. Wanneer de ontknoping in zicht kwam, werd het verhaal wel serieuzer. Dit kwam zeker ook door Molly's moeilijke jeugd en wat de oma van Molly vroeger heeft meegemaakt.

In het heden moet Molly de verdenking van zich afschudden en zoekt ze zelf uit wat er gebeurd is. Hierin vond ik dat rechercheur Stark als politie zijnde te veel op de achtergrond bleef. De verdachte die ik voor ogen had was niet de uiteindelijke dader, dus die verrassing was wel positief.

Heden en verleden werden op de juiste momenten afgewisseld waardoor ik alsmaar verder wilde lezen om de ontwikkelingen in beide verhaallijnen te volgen.

De mystery guest bevatte voor mij alles wat een goede cozy crime moet hebben: een vlotte en luchtige schrijfstijl, niet al te ingewikkelde personages en een goed bedachte ontknoping. Maar dat cozy crime niet alleen makkelijk leesvoer is, heeft de auteur met dit boek bewezen. Ze heeft er enkele zware thema's in verwerkt zonder dat het geheel te somber werd.

Prose is er met glans in geslaagd om jou als lezer te laten voelen hoe sterk en warm de band tussen Molly en haar oma was. Molly zelf voelde meteen heel vertrouwd aan en dat was voor mij een van de betere elementen uit dit boek. Ik kan je dit boek van harte aanbevelen als je houdt van mysterie met een feelgood touch!

Dank aan VBK Belgiƫ & AmboAnthos voor het recensie-exemplaar!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Our Library Belgium

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?