Heartbreak Bay

Our Library Belgium 04 november 2025
Toen ik Stillhouse Lake las, was ik meteen verkocht. Dat boek was zó goed! Daarom wilde ik de volgende delen telkens zo snel mogelijk kopen en lezen. Rachel Caine overleed helaas enkele jaren geleden. Omdat er hierdoor natuurlijk geen nieuw deel meer kon volgen, heb ik het lezen van Heartbreak Bay lang uitgesteld.

In dit laatste deel wordt Gwens hulp officieus ingeroepen door rechercheur Kezia, een personage dat je uit de vorige boeken kent. Er is een auto uit een vijver gehaald met daarin 2 dode meisjes. In verband met de auto werd er een verdacht telefoontje naar de noodcentrale gepleegd.

Gwens ex was een seriemoordenaar. Omdat veel mensen ervan overtuigd zijn dat zij op de hoogte was van de moorden, ontvangt haar gezin nog dagelijks bedreigingen. Een groot deel daarvan hoeft ze niet serieus te nemen. Al duiken er nu enkele bedreigingen op die ze wel best opvolgt.

Wat ze over de moeder van de vermiste meisjes kan vinden, voorspelt niet veel goeds. Zij gebruikte bijvoorbeeld een andere naam en haar man is al meer dan een jaar vermist. De onbeantwoorde vragen blijven zich op die manier opstapelen.

Zowel de verhaallijn rond de toenemende dreiging ten opzichte van Gwens gezin als die rond het onderzoek zijn evenwaardig en dus beiden interessant om te volgen. De hoofdstukken zijn best lang, maar dat voelde zo niet aan tijdens het lezen.

Dit keer waren er wel enkele minpunten. Ik vond het jammer dat er veel herhaling aanwezig was. Bovendien stoorde ik me aan fouten zoals ontbrekende leestekens of een zin die slechts gedeeltelijk herwerkt was. Verder heb ik me prima vermaakt met dit laatste boek. Het is voor mij niet het sterkste deel uit de serie, maar zeker een goede afsluiter.

Meer recensies van Our Library Belgium

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.