Zeven dagen

Maggie werd 12 jaar geleden ontvoerd en wordt sindsdien vastgehouden in een kelder. Tijdens haar gevangenschap beviel ze al 3 keer van een zoontje. Haar eerste twee kinderen werden op hun derde verjaardag van haar afgenomen. Dat wil ze absoluut vermijden bij haar derde zoontje, Max.

Het verhaal belooft op basis van de flaptekst veel spanning. Maggie heeft slechts 7 dagen om een plan te bedenken en uit te voeren terwijl de tijd genadeloos weg tikt. Met behulp van een kalender tel je de dagen samen met Maggie af.

Dit verhaal wordt niet enkel vanuit het heden verteld. Er zijn meerdere flashbacks die een beter beeld vormen van haar opsluiting. Ook haar familie komt aan bod. Zo kom je te weten hoe zij deze 12 jaar beleefd hebben.

Al vrij vroeg komt er een potentiƫle dader in beeld. Ik was heel benieuwd of dit de daadwerkelijke dader was en hoe hij in dat geval zo lang onder de radar kon blijven.

Maggie doet haar uiterste best om een ontsnappingspoging te bedenken. Volgens hoe de kelder werd beschreven en het feit dat ze ook al 12 jaar opgesloten zit, lijkt haar kans bijna onbestaande.

Wanneer dan uiteindelijk de laatste dag aanbreekt, zijn er nog wat pagina's te gaan. Naar mijn gevoel kon het verhaal nog vele richtingen uitgaan en de auteur verrast zeker met de ontknoping. Zeven dagen is een meeslepend boek waarin de wanhoop, het uitzichtloze en machteloze gevoel heel erg echt aanvoelden. Het is niet alleen van begin tot einde erg spannend; deze thriller geeft weer welke impact de ontvoering en onzekerheid hebben op de familie. Daarom bleef het verhaal nog even nazinderen.

Meer recensies van Our Library Belgium