Zwijgen is bitter

Our Library Belgium 19 oktober 2025
Het debuut van Sofie, Ik kan je redden, viel erg in de smaak. Haar tweede boek stond al een tijdje op mijn lijst, dus hoog tijd om Zwijgen is bitter te lezen!

Olivia werkt als inspecteur bij de Cel Vermiste Personen. Ze wordt opgeroepen voor de vermissing van een man en kind. Van begin af aan werkt de moeder erg slecht mee. Dat is meteen verdacht omdat het lijkt alsof ze meer weet dan hetgeen ze deelt met de politie.

Deze zaak doet Olivia denken aan haar eigen jeugd. Bovendien gaat het in dit boek niet zo goed met haar. De moeilijke band met haar moeder blijft zwaar wegen en onlangs liep haar relatie op de klippen.

De zoektocht levert weinig op en het onderzoek brengt onvoldoende aanknopingspunten naar boven. Wel blijkt de man een bizar verleden te hebben. Vrij snel kan je afleiden dat de flashbacks daar wat mee te maken hebben en die prikkelden zeker mijn nieuwsgierigheid.

Olivia is gefrustreerd door de geringe vooruitgang. Op de koop toe riskeert ze met een van haar acties een lopend onderzoek in gevaar te brengen. Dan wordt er plots een lichaam gevonden. Dat vormt een nieuw spoor in de verdwijningszaak, maar roept ook veel vragen op. Dankzij de volharding van Olivia worden er uiteindelijk resultaten geboekt. Dat is niet zonder risico, want ze brengt zichzelf in gevaar.

Delporte schetst een heel realistisch beeld van het werk bij de Cel Vermiste Personen. Ze heeft een sterk verhaal opgebouwd en vond een ideaal evenwicht tussen spanning en een goed uitgewerkt hoofdpersonage met voldoende diepgang.

In het begin van Ik kan je redden had ik wat moeite met Olivia, maar dat was volledig verdwenen tegen het einde. In dit boek heb ik vanaf het begin graag over haar gelezen. Haar gedrevenheid en volharding zijn twee eigenschappen die ik zeker wist te appreciƫren.

Het onderzoek was heel boeiend om te volgen. Ik vond het wel jammer dat het team een bepaalde getuige was vergeten te contacteren, maar in het echte leven worden er natuurlijk ook fouten gemaakt.

Intussen is ook het derde boek van Sofie Delporte verschenen en die wil ik bij een van mijn volgende bezoeken aan de boekenwinkel zeker aanschaffen. Voor wie houdt van een goed verhaal met een spannende ontknoping: deze thriller kan zeker op jouw TBR-lijstje!

Meer recensies van Our Library Belgium

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.