Voor Bridgerton fans!
_
Met 'Sesily's bevrijding' opent Sarah MacLean een nieuwe historische romantische serie die bruist van lef, sensualiteit en vrouwelijke solidariteit. Dit is een boek dat je óf in één ruk uitleest, óf waarbij je af en toe kritisch een wenkbrauw optrekt – maar onverschillig laat het je niet. Ben je fan van Bridgerton dan zou ik dit zeker gaan lezen!
Centraal staat Lady Sesily Talbot, de laatste ongetrouwde telg van de beruchte Talbot-zussen. Ze heeft haar schandaleuze reputatie omarmd en gebruikt die bewust als dekmantel voor haar geheime activiteiten met een groep gelijkgestemde vrouwen. Samen leggen ze corrupte en machtige mannen het vuur aan de schenen. Dat oprechte feministische randje – vrouwen die het patriarchaat ondermijnen – geeft het verhaal vaart en pit, al had dit element voor mij best nog prominenter aanwezig mogen zijn.
De romantiek in het verhaal draait om Sesily en Caleb Calhoun, een Amerikaanse zakenman met een sterk plichtsgevoel en hardnekkige geheimen. Hij heeft al jaren een oogje op Sesily maar hoe moet hij deze uitgesproken jonge vrouw overtuigen dat zij hem nodig heeft, het is eerder andersom. Hun wisselwerking is doordrenkt van verlangen, gemiste kansen en emotionele terughoudendheid. MacLean beheerst het spel van aantrekken en afstoten als geen ander: de spanning, het wederzijdse verlangen en de chemie tussen deze twee spatten van de pagina’s. De opbouw is intens en soms heerlijk frustrerend maar ook grappig. Calebs voortdurende vluchtgedrag werkt af en toe op de zenuwen, maar past binnen het grotere emotionele plaatje dat MacLean schetst.
Niet alles is perfect. De externe conflicten voelen soms wat dun en de reden waarom het contact russen Sesily en Caleb loopt zoals het doet is niet altijd even overtuigend. Daarnaast voelt het verhaal geregeld modern aan, met dialogen en attitudes die slechts losjes historisch zijn ingebed. Wie op zoek is naar strikte historische correctheid, zal hier over moeten heen stappen.
Wat dit verhaal echter bijzonder maakt, is de cast van bijpersonages. Deze vrouwen zijn stuk voor stuk intrigerend, scherp geschreven en duidelijk klaargestoomd voor hun eigen verhalen. De onderlinge dynamiek, humor en loyaliteit maken hen tot een van de sterkste elementen van het boek.
'Sesily's bevrijding' is sexy, geestig en emotioneel geladen. Ondanks enkele rommelige momenten levert MacLean een meeslepende historische romance af vol sterke vrouwen, vurige liefde en een grote belofte voor wat nog komen gaat. Een aanrader voor liefhebbers van romantiek met een rebels randje.
Ik kijk uit naar 'Adelaides redding', het volgende deel van Vrouwen van Mayfair.