Geheimen van het afgelegen strand

Peggy BooksWithBooks 19 november 2025
De Duisternis is het eerste deel in de Hulda-serie. We maken kennis met Hulda Hermannsdóttir, een rechercheur die gedwongen wordt met vervroegd pensioen te gaan. Voordat ze haar badge definitief moet inleveren, krijgt ze de kans om één laatste cold case te onderzoeken. Ze weet meteen welke zaak ze wil aannemen. Ze kiest de mysterieuze zaak van een jonge Russische vrouw, Elena, die dood werd aangetroffen op een afgelegen strand in IJsland.
Een overhaast politieonderzoek stelde vast dat het om zelfmoord gind en de zaak werd gesloten.
Terwijl Hulda dieper graaft, ontdekt ze een web van geheimen en leugens dat haar naar de rand van de afgrond brengt. Kan ze de waarheid achterhalen voordat het te laat is?
In deze meeslepende thriller neemt Ragnar Jónasson je mee naar de duistere en ijzige uithoeken van IJsland, waar niets is wat het lijkt.
Hij weet de spanning goed op te bouwen door steeds kleine stukjes informatie aan te rijken.
Hij bouwt zo het verhaal heel mooi op. Het tempo wordt daarnaast ook meebepaald door de korte hoofdstukken enerzijds en de afwisseling tussen Hulda's persoonlijke leven en haar onderzoek anderzijds.
Hij weet je aandacht te grijpen en continu vast te houden.
En dat doet hij echt helemaal tot aan het einde, waar hij me enorm laat uitkijken naar het volgende deel.
De verschillende elementen in het boek vullen elkaar perfect aan. En versterken daardoor elkaar.
Het personage van Hulda is mooi uitgewerkt. Haar vastberadenheid en doorzettingsvermogen worden mooi neergezet naast haar kwestbaarheden en persoonlijke worstelingen.
Daarnaast is er de koude, en duistere setting van het verhaal. Ik waande me zelf bijna in Ijsland door de filmische beschrijvingen. De desolate landschappen, de ruige natuur, het plaatje klopt.
Sterke personages, sterke beschrijvingen, een donker, koele setting en een bijzondere schrijfstijl door de korte hoofdstukken en een sterke verhaallijn
Laat je meevoeren en onderdompelen in de duisternis!

Meer recensies van Peggy BooksWithBooks

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.