Wat is belangrijk in het leven
Ik mocht dit boek lezen met de boekenreizigers leesclub.
Let wel: dit is deel 2, deel 1 is ‘Koel water’. Aan te raden is om deze eerst te lezen.
De cover is onheilspellend met een gouden strop en de titel er dwars doorheen geschreven in rode bloedkleurige letters. De houten vloer met de deur open, wat is daar…. De subtitel brengt daar een extra dimensie aan toe.
Het verhaal bestaat uit 2 verhaallijnen: die ene is van forensisch rechercheur Amber de Witt getrouwd met Dirk en samen hebben ze een zoon Aiden, de andere verhaallijn is van onderzoeksjournalist Laurien van Zanten wonend in het mondaine Wassenaar en getrouwd met Boudewijn, samen hebben ze drie kinderen; Fleur, Jacob en Dorian. Amber werkt samen met John van Heeswijk om een moord op een au pair Marit op te lossen. Laurien probeert de status van het leven in Wassenaar te bewaken.
Het verhaal start meteen lekker spannend en de eerste plotwending is meteen neergezet. De volgende hoofdstukken zorgen er meer en meer voor dat je het boek niet wilt loslaten. Het verhaal speelt zich in chronologische volgorde af, waarbij aan het eind de ware toedracht uit het verleden een plek krijgt. Door de beeldende manier van schrijven zie je de plekken en alles wat zich afspeelt in Wassenaar voor je en waan je jezelf tussen deze high society.
Stap voor stap leer je de rechercheurs, de vriendengroep goed kennen en ben je benieuwd naar hoe het in elkaar zit. Julienne weet je met de nodige goede research, pakkende zinnen, diverse plotwendingen regelmatig op het verkeerde been te zetten. Daarnaast krijgen we een inkijk in wat werkelijk belangrijk is in het leven. Hoe ver ga je voor je geliefde, je vrienden en vooral je kinderen.
De personages verdiepen zich voldoende en zeker Amber en John leren we nog beter kennen, waardoor ik uit kijk naar deel 3.