Verleden in het heden

Petra Holla 26 november 2025
Het is aan te raden eerst deel 1 ‘Het meisje bij het venster’ te lezen zodat je de verhaallijn rondom Rik Wolters en Sandra Molenaars beter begrijpt.

De cover lijkt een kamer in een statig huis, waarin allerlei attributen van een laboratorium aanwezig zijn, de muis maakt het mysterieus; hoort deze in het huis of is deze onderdeel van het laboratorium en ontsnapt? De volle maan past mooi bij het verhaal.

We gaan verder met de personages Rik en Sandra, die elk hun eigen weg zijn gegaan. Beide worden door Gérard Rapaile; een Belgische vrijgezel en mycoloog benaderd om hem te helpen bij zijn onderzoek naar wandaden van Myres Pharma een farmaceutisch bedrijf waar e.e.a. niet zou kloppen. Als vervolgens de politie er ook bij betrokken wordt, gaat het snel en weet Frank dit rustig en helder neer te schrijven in een prachtig verhaal.

We worden door Frank op een filmische manier meegenomen in de personages waarbij Sandra en Rik verder verdiept worden en realistisch neergezet. Samen hebben ze steun aan elkaar en vullen ze elkaar goed aan.

Het verhaal is opgebouwd uit 4 delen met een proloog en epiloog die vloeiend in elkaar overgaan en een waardige afronding van het verhaal geeft. De hoofdstukken zijn kort en hebben elk een titel wat terugkomt in het verhaal wat volgt. Soms is het even schakelen bij welk personage je zit en moet je even terug lezen. Het verhaal neemt je vanaf het begin mee en laat je niet meer los. Hoewel de gebeurtenis in het heden chronologisch worden neergezet, komt je middels flashbacks en de drie intermezzo tot antwoorden die zich deels in het verleden bevinden.

Je voelt de spanning gedurende het verhaal, er is een vleugje romantiek en het verleden en heden dwarrelen om elkaar heen waardoor je het boek niet kan wegleggen en uit wilt lezen. Frank weer je met zijn goede research aan zijn verhaal te binden, zonder hierin te verzanden. Je krijgt antwoorden op stukjes van deel 1 wat maakt dat dit verhaal samen een mooi geheel vormt en waarin de optie open blijft voor een vervolg. Iets waar ik zeer naar uitkijk.

Meer recensies van Petra Holla