Politiek hoogtij

Petra Holla 23 januari 2026
Ik mocht dit boek lezen voor de boekenreizigers.

De donkere cover spat van het boek af. Er lopen 2 mannen door de straten van Brussel na een regenachtige dag. Niet overal brand er licht. De witte letters van de titel met de rode slang door de letter O gelijkend op een wiel van een auto is prachtig gevonden. Het geheel vat goed samen waarin het verhaal over gaat.

In het verhaal maken we kennis met Agnes en Martin Jonker; een kinderloos echtpaar. Agnes is afgestudeerd als jurist en heeft een sabbatical. Martin heeft zich als doel gesteld om premier van Nederland te worden. Op dit moment is er veel spanning in hun huwelijk en Agnes vertrouwt Martin niet meer. Als Journaliste Eva de Vrey contact met haar opneemt, gaan diverse balletjes rollen.

We starten het verhaal met een spannend proloog. Aansluitend worden de drie hoofdpersonages goed uitgediept en leef je mee met deze personen. Af en toe wordt een hoofdstuk afgesloten met een kleine cliffhanger echter het is geen super spannende thriller.

De hoofdstukken zijn wat rommelig uitgewerkt. Zo lees je alles van Agnes, om de volgende zin ineens in Martin of Eva te geraken. Dit maakt het geheel wat warrig, je moet terug lezen en hierdoor kom je niet voldoende in het verhaal. Zo richting het einde gaat de afronding snel en worden niet alle losse eindjes voldoende uitgediept. Daarentegen viert het psychologische element hoogtij: Hoe ver ga je voor je geliefde, wie is nog te vertrouwen zelfs binnen je eigen familiekring.

De beeldende manier van schrijven zorgen dat je het boek uit wilt lezen. Het boek geeft je zeker een aantal uren veel leesplezier.

Het is zeker een geslaagd debuut en als lezer hoop je op een volgend verhaal.

Meer recensies van Petra Holla