Spannend

Petra Holla 31 oktober 2025
De onderzijde van de cover laat een gemoedelijk tafereel zien, met gloeiende groene stukken land en een lieflijk huisje. De lucht daarentegen is vol onrust met onheilspellende kleuren.

We starten in dit eerste deel al meteen voortvarend waarin Kelly Senden wordt ontvoerd. Aansluitend maken we kennis met Alexander (Alex) Nievelsteyn een politieagent uit Amsterdam die terug naar zijn roots in het Limburgse land gaat en daar als chef Cold case team Zuid-Limburg gaat werken. Daar krijgt hij nieuwe collega’s Leon Frings en Farida Hamza.

Michael weet de personages zeer realistisch neer te zetten en vanaf het begin wordt je meegetrokken in het verhaal. We volgens 3 verhaallijnen: Kelly die ontvoerd is, Alex die zijn leven weer probeert op te bouwen en later volgt de dader. Je leeft niet alleen mee met het team, maar ook met Kelly.

De hoofdstukken zijn onderverdeelt in eerder en de data 28 juli t/m 1 oktober. Stap voor stap weet Michael je op het verkeerde been te zetten en de spanningsboog in alle verhaallijnen hoog te houden, waarbij regelmatig een cliffhanger aan het eind van een hoofdstuk neer zet.
Het verhaal is zeer realistisch en super functioneel gedetailleerd beschreven waardoor je alles werkelijk voor je ziet. Zeker als je het gebied goed kent. Het menselijk leed wat je kan meemaken tijdens je werk, is zeker herkenbaar en je voelt de onmacht van de personages. Zelfs de gruwel van de dader weet Michael op een gepaste wijze van hoog niveau neer te zetten.

Diverse thema’s waar we in deze huidige tijd mee te maken hebben in deze wereld worden goed in het verhaal gebruikt.

Gedurende het verhaal zijn er items die voor nu onvoldoende uitgewerkt worden, maar zeker in het vervolg zijn plek zullen krijgen.
Echt jammer dat we voor het vervolg zo lang moeten wachten.

Meer recensies van Petra Holla

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.